Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Rysk överraskning i paråkningen

Sport | 20/01/2009 22:47

Aliona Savtjenko/Robin Szolkowy såg på förhand ut att ha det säkraste EM-guldet i konståkning. Nu är det i stället halvvägs på väg till Ryssland.

Tyskland och paret Aliona Savtjenko/Robin Szolkowy såg på förhand ut att ha det säkraste EM-guldet i konståkning.

Nu är det i stället halvvägs på väg till Ryssland.

Ryska paret Maxim Trankov/Maria Mukhortova är på god väg att få revansch från förra årets EM-silver bakom just Savtjenko/Szolkowy. I tisdagskvällens korta program noterade man 69,62 poäng och tog sig förbi det tyska paret som tidigare på kvällen noterat 66,64.

– Det var inte enkelt eftersom vi fick åka sist och det var sent på kvällen. Det enda vi har i tankarna inför i morgon är att göra ett bra åk utan några missar, sade Maxim Trankov efter tävlingen.

Tillsammans med förra partnern Tatjana Totmianina vann han inte bara OS-guld i Turin 2006 utan också fem raka EM-guld under åren 2002-2006. Men när Totmianina lade av har i stället tyska paret Aliona Savtjenko/Robin Szolkowy tagit över.

Inför EM var de regerande Europa- och världsmästarna överlägsna favoriter med bland annat två Grand prix-segrar under säsongen och dessutom den högsta poängnoteringen. Men i det korta programmet med rymdtema började det illa, framförallt för Robin Szolkowy. I första hoppet fick han närkontakt i högsta grad med isen och den missen kan nu bli ödesdiger för paret.

Skrivet av: