Stockholm

Rysk överraskning i paråkningen

Aliona Savtjenko/Robin Szolkowy såg på förhand ut att ha det säkraste EM-guldet i konståkning. Nu är det i stället halvvägs på väg till Ryssland.


Läs mer

Tyskland och paret Aliona Savtjenko/Robin Szolkowy såg på förhand ut att ha det säkraste EM-guldet i konståkning.

Nu är det i stället halvvägs på väg till Ryssland.

Ryska paret Maxim Trankov/Maria Mukhortova är på god väg att få revansch från förra årets EM-silver bakom just Savtjenko/Szolkowy. I tisdagskvällens korta program noterade man 69,62 poäng och tog sig förbi det tyska paret som tidigare på kvällen noterat 66,64.

– Det var inte enkelt eftersom vi fick åka sist och det var sent på kvällen. Det enda vi har i tankarna inför i morgon är att göra ett bra åk utan några missar, sade Maxim Trankov efter tävlingen.

Tillsammans med förra partnern Tatjana Totmianina vann han inte bara OS-guld i Turin 2006 utan också fem raka EM-guld under åren 2002-2006. Men när Totmianina lade av har i stället tyska paret Aliona Savtjenko/Robin Szolkowy tagit över.

Inför EM var de regerande Europa- och världsmästarna överlägsna favoriter med bland annat två Grand prix-segrar under säsongen och dessutom den högsta poängnoteringen. Men i det korta programmet med rymdtema började det illa, framförallt för Robin Szolkowy. I första hoppet fick han närkontakt i högsta grad med isen och den missen kan nu bli ödesdiger för paret.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.