Stockholm

Gatuslagsmål i Australian Open

Serbiska och bosniska fans drabbade samman efter matchen mellan Djokovic och Delic.


Läs mer

Serben Novak Djokovic drabbade samman med bosnienfödde amerikanen Amer Delic i Australian Open i natt. Efter matchen drabbade även fansen samman när de gick bärsärkargång utanför stadion. Fansen slogs med med knytnävar och sparka och polisen kallade det efteråt för en "stolkastartävling", skriver The Herald Sun. Tre personer greps och 30 avvisade från platsen i samband med bråket.

Slagsmålet slutade med att en kvinna fick lindriga skador efter att ha slagits i huvudet med en stol.. Hon var varken serb eller bosnier och befann sig helt enkelt på fel ställe vid fel tidpunkt.

– Det ska verkligen inte behöva hända här, det här var ju en tennismatch. Jag och Novak är vänner och det var en juste och ärlig match vi spelade, sade den 127-rankade Delic på presskonferensen efter matchen.

Innan matchen försökte Delic att tona ner matchens betydelse på sin blogg. Utan framgång.

– Som vi alla vet, bosnier och serber har haft olikheter i det förflutna, det här är varken rätt plats eller tid för att lösa dessa olikheter, skrev Delic som efter matchen omfamnade Djokovic för att visa vänskapen mellan de båda.

Det är inte första gången bråk med anknytning till Balkankriget inträffar under Australien Open. För två år sedan drabbades 150 kroatiska och serbiska fans samman.

Djokovic vann matchen med 6-2, 4-6, 6-3, 7-6.

Se när fansen slåss med stolar

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.