Safin har gjort sitt i Melbourne

Roger Federer satte stopp för Marat Safin.


Safin åkte ut i tredje omgången av Australian open-tennisen.

Sannolikt var det Safins sista match i karriären på banorna i Melbourne.

Efter förlusten med 3-6, 2-6, 6-7 (5-7) gav ryssen en liten bekräftelse på det som det surrats om en längre tid - att hans karriär närmar sig slutet. På frågan om han kommer att återvända till Australian open sade han:

– Jag tvivlar, jag tvivlar verkligen.

– Jag gillar inte farvälhistorier, sånt är sorgligt, men det är det inte för mig. Jag föredrar att lämna det så här, i tysthet, trevligt, med en bra match.

Två Grand slam-titlar

Safin, som blir 29 den 27 januari, har varit en av 2000-talets stjärnor inom tennisen. Han har vunnit 15 ATP-titlar i karriären och tagit hem två Grand slam-turneringar - US open som 20-åring år 2000 och Australian open 2005. Segern i Melbourne för tre år sedan är för övrigt ryssens senaste ATP-titel. Efter årets säsong räknar han med att sluta. Federer och Safin har mötts flitigt genom åren. Fredagens möte var konkurrenternas tolfte, och Federer drygade ut sitt interna övertag till 10-2. Efteråt hyllades Safin, som ofta upplevs som hetlevrad, av schweizaren:

– Jag älskar att spela mot honom. Han bidrar med mycket till tennisvärlden med sin karaktär. Jag respekterar honom för vilken stor tävlingsmänniska han är.

Systern kvar i singel

Även om Marat Safin lämnar Melbourne finns en stjärna i familjen kvar. Hans syster Dinara Safina hade inga problem med estländskan Kaia Kanepi. Den tredjeseedade ryskan vann matchen i tredje omgången med 6-2, 6-2. Världsettan Jelena Jankovic fick däremot kämpa hårt för att slå japanskan Ai Sugiyama.

Hon var en tuff motståndare. Jag fick verkligen jobba hårt för varje poäng, säger Jankovic efter 6-4, 6-4.

Även den regerande herrmästaren, tredjeseedade serben Novak Djokovic, fick en tuff match mot den Bosnienfödde amerikanen Amer Delic. Djokovic vann till slut, men blev den förste av de fyra toppspelarna som tappade ett set i turneringen. I första omgången slog ryskan Alisa Klejbanova ut svenskan Sofia Arvidsson. På fredagen tog hon en större skalp genom att slå ut femteseedade serbiskan Ana Ivanovic i en maratontresetare på nästan tre timmar.

Skrivet av:

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev