Lähdekorpis Orso mot Olympiatravet

Sveriges framgångsrikaste travtränare Kari Lähdekorpi har fått fram en ny stjärna.


Sveriges framgångsrikaste travtränare Kari Lähdekorpi har fått fram en ny stjärna.

– Jag tvekar inte att möta de bästa hästarna i Olympiatravet, sade han efter att Orso lekt hem bronsdivisionsfinalen på Örebrotravet.

Kari Lähdekorpi körde in mest pengar av alla travtränare i fjol. Han vann kampen knappt före Stig H Johansson och Åke Svanstedt.

I år har han rivstartat med över tre miljoner kronor till stallet och toppar tränarligan överlägset. Orso, som han köpte i oktober i fjol av hästägare hos Solvallatränaren Göran Jansson, har bidragit med 440 000 kronor.

"Sprang med tunga skor"

Och Lähdekorpi hoppas på betydligt mer för sjuåringen.

– Han är en av de bästa jag haft i träning, kanske inte riktigt lika bra som Hot Shot Knick men i alla fall lika bra som till exempel Gentleman, sade Halmstadstränaren.

–Han sprang 1.13,3 i dag med lite tunga skor, jag tror han är klart bättre barfota och tror han kan springa runt 1.11,5 senare i år. Och jag tvekar inte att låta honom möta betydligt bättre motstånd.

Johnny Takter var mycket imponerad sedan Orso tagit hand om ledningen och vunnit mycket enkelt.

–Det är sällan man vinner ett travlopp så här lätt. Det är en topphäst på alla sätt men framförallt verkar han ha mycket god fysik. Jag vet faktiskt inte hur mycket krafter som fanns kvar i honom i dag, normalt känner man sånt men inte när man kör Orso, sade Takter.

Kriteriet, Derbyt och Elitloppet

Kihlström gillar Marshland Firma Stefan Hultman & Örjan Kihlström kan få ett roligt år med Marshland. Den talangfulle fyraåringen fick en jobbig löpning utvändigt om ledaren men Kihlström litade på sin häst.

– Det blev inget lätt lopp men han avgjorde ändå rätt så enkelt. Jag gillar Marshland, han har en hel del likheter med pappa From Above, sade segerkusken.

Kihlström tog den unika trippeln; Kriteriet, Derbyt och Elitloppet, med From Above. Tränaren Stefan Hultman har alltid hävdat att det är den bästa häst han haft i stallet. Nu börjar också From Above visa fina kvaliteter som avelshingst. Marshland har vunnit hälften av sina tio lopp och tjänat 689 000 kronor.

– Jag tror nog att han kan räcka bra i årgångsloppen framöver, sade Kihlström.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!