Tisdag 26 Okt
Stockholm

Väntad herrflopp i alpina VM

Bäste svensk på 27:e plats. Schweizaren Cuche tog sitt första VM-guld.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Alpina VM i Val d'Isre har knappast börjat som en blågul fest. Det är snarare begravningsstämning bland pistarna nu. Efter gårdagens plump i damernas super-G hoppades vi på en skräll från herrarna. Men det blev det inget av och de svenska fansen får vänta ett tag till på den första svenska medaljen i detta VM.

Veteranen Patrik Järbyn gled ut som 30:e åkare, men han kom inte långt innan det var tack och hej. Med rädsla för sitt problematiska högerknä valde han att avbryta åket.

– Det var vid femte porten eller nåt som det kändes. Det gick för fort och det var för hårt, så jag kände att det var dumt att riskera något, säger Järbyn till SVT.

– Han kom aldrig riktigt in i åket, kommenterade experten Pernilla Wiberg.

Tävlingens andra svensk, Hans Olsson, såg ut som en junior i backen och körde in på 27:e plats, 6,48 sekunder efter segraren...

Didier Cuches första guld

... som var schweizaren Didier Cuche. 26-åringen tog sitt första VM-guld någonsin och det var en synnerligen välförtjänt seger. Cuche vann med en knapp sekund före tvåan Peter Fill, Italien. Segerrycket kom framför allt mot slutet av backen där schweizaren var oslagbar.

– Jag kände mig så säker och stabil att jag kunde trycka på lite extra, förklarade Cuche den sista bitens fart.

Bronset gick till vår norska granne Aksel Lund Svindal – 1,02 sekunder efter Cuche.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela