Torsdag 21 Okt
Stockholm

Svensk skidskyttestjärna mordhotades

Mattias Nilssons fördömande kommentarer om dopning ledde till mordhot.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den svenske skidskyttestjärnan Mattias Nilsson attackerade sina tre ryska dopingmisstänka kollegor, Jekaterina Jurjeva, Albina Achatova och Dmitrij Jarosjenko, på på sin blogg. Han har han bland annat under rubriken "Idioter” skrivit ”Japp då var det dags för nyheten jag väntat på hela helgen, rykten har gått. Varför blir man inte förvånad? Och dom andra kommer fortsätta som dom inte vet nåt”.

Nu mordhotas han för sina åsikter.

– Det var inget trevligt att få sådana mejl, säger Nilsson till Aftonbladet.

Om cirka en månad ska Nilsson tävla i världscupfinalen i Chanty-Mansijsk i Ryssland. Inför tävlingen har han fått flera obehagliga mejl där han mordhotats.

På ett mejl står det ”Välkommen till Chanty-Mansijsk! Vi väntar på dig!”, på ett annat mejl hoppas någon att Nilsson”dör i cancer, din jävel”.

"Fuskar sig till förmåner"

Nilsson är självklart upprörd, men försöker samtidigt tona ner händelsen.

– Men det är klart som fan att man blir förbannad. Även om man får skit för det så skulle det vara ännu sjukare om man inte reagerar. Vi lägger ner hela året på det här och tränar som svin.

– Vi försöker leva på idrotten. Det handlar om prispengar, sponsorer och så vidare som de förstör för oss. Jag tror att alla som är på en arbetsplats skulle bli förbannade om någon fuskade sig till förmåner, säger han till Aftonbladet.

Samtidigt säger han sig inte vara orolig inför den kommande tävlingen i Ryssland.

– Det hade inte varit roligt om det hade varit i morgon. Men tills vi ska dit har det väl lagt sig, skriver Aftonbladet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela