Torsdag 21 Okt
Stockholm

Bandyn har hittat ny förbundskapten

Bandyförbundet har hittat en ny förbundskapten. Man vill dock inte avslöja vem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Bandyförbundet har hittat en ny förbundskapten.

Fanns han på Zinkendamms IP på fredagskvällen?

– Nej, säger Hammarbytränaren Stefan "Lillis" Jonsson efter 7-4 mot Gripen.

Trots att VM-guldtränaren Anders Jakobsson redan berättat att han lämnar sin tjänst efter fyra år väntar förbundet med att utse ersättaren tills efter säsongen.

Men valet är redan gjort.

– Vi har tillfrågat en person och håller på att diskutera. Men vi kommer inte kunna presentera något förrän efter SM-finalen, säger Arne Anderstedt, ordförande i landslagskommittén, till TT.

Förutom storfavoriten "Lillis" Jonsson nämns bandyprofiler som Ola Johansson, Pelle Fosshaug, Jonas Holgersson och Sören Persson i förhandstipsen.

Men då Johansson uppges ha tackat nej, Fosshaug och förbundet aldrig har varit bästa vänner, Holgersson vara för oerfaren som tränare och Persson troligen blir kvar som bas över det finländska landslaget, känns valet enkelt.

Inte fått förfrågan

Men "Lillis" har inte fått ens förfrågan.

– Nej, och det kan jag hundraprocentigt garantera, säger han. Och ska jag vara ärlig så vet jag inte ens vad jobbet innebär. Att det är att ta ut spelare till en VM-trupp förstår jag, men det är ju bara en liten liten del av jobbet. Vad ska man göra resten av tiden?

Förbundets generalsekreterare Rolf Käck förklarar:

– Förbundskaptenen är heltidsansställd, men det är ingen heltidslön. Man kan säga att det är en normal arbetslön i 12 månader. Det är tänkt att han ska skapa något sorts klimat med klubblagstränarna så att man har dem med sig, att prata med spelarna under säsongen och att titta på kommande landslagsmän. Det är mycket jobb, säger Rolf Käck.

Hellre Kazakstan

Stefan "Lillis" Jonsson igen:

– Jag är tveksam om det är något för mig. Jag tror snarare att Thony (Lindquist, nu i Saik) ligger bra till. Det är det dagliga som är det roliga, att se hur spelare utvecklas. På så sätt vore det roligare att vara förbundskapten för Kazakstan...

Matchen mot Gripen då?

Ett tröttkört Hammarby hade problem att komma igenom det kompakta försvaret, men i andra halvleken lyckades de vända ettmålsunderläget till klar seger med 7-4. Övriga resultat: Broberg-Söderhamn-Villa-Lidköping 4-3 (Per-Johan Wikström slog in segermålet i slutminuten) och Västerås-Kungälv 7-2.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela