Bob Sapp hade ingen chans.
1 av 5
Bob Sapp hade ingen chans. - Foto: Pelle T Nilsson / Nyheter24 / ptn.se
Helena Ekholm gjorde inte bra ifrån sig.
2 av 5
Helena Ekholm gjorde inte bra ifrån sig. - Foto: Darko Bandic/AP/SCANPIX
Men det gjorde även det italienska fotbollslandslaget.
3 av 5
Men det gjorde även det italienska fotbollslandslaget. - Foto: Salvatore Laporta/AP/SCANPIX
Frankrike gjorde verkligen bort sig.
4 av 5
Frankrike gjorde verkligen bort sig. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Stackars Fernando Torres och stackars Liverpool.
5 av 5
Stackars Fernando Torres och stackars Liverpool. - Foto: Lefteris Pitarakis/AP/SCANPIX

De har floppat störst

Katastrofer inträffar varje dag. Vissa större än andra. Nu har Nyheter24 listat de fem största sportflopparna från 2010.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

STOCKHOLM. Varje dag från den 20:e december till fram till nyår kommer Nyheter24 att ha olika listor.

I dag är det dags för att lista årets fem största floppar.

5. Helena Ekholm svaga säsong

Svenskan är en av landets största skidstjärnor hade väldigt höga förväntningar på sig efter att hon blev världsmästare i jaktstart i Sydkorea 2009. Ekholm ledde världscupen precis innan OS i Vancouver och var Sveriges största guldhopp i mästerskapet.

Men 26-åringen lyckades inte leva upp till de högt ställda förväntningarna. Hon floppade rejält och lyckades på fyra individuella lopp endast nå en tiondeplacering som bäst.

Efter att OS var slut tappade hon även totalledningen i världscupen och slutade till slut på en tredjeplats. Ekholm lyckades sedan rädda lite av säsongen genom att vara med och ta VM-brons i mixedstafett.

Ekholm berättar om fiaskostarten på OS

 

4. Liverpool bytte toppen mot mitten

Säsongen 2008/2009 slutade Liverpool tvåa i Premier League och flera experter förväntade att ”The Reds” för första gången skulle vinna den prestigefyllda ligan säsongen efter.

Så blev det inte eftersom att taktikern Rafa Benítez hade svårt att få laget att prestera. Det var främst i matcherna mot de ”mindre” lagen som resultaten inte gick deras väg.

Efter att 38 matcher var spelade var det klart att Liverpool slutade på sjundeplats. Det var klubbens sämsta placering på många år. Därmed missade de att chansen att få spela i Champions League.

Därför är det röda Merseysidelaget med på denna lista.

3. Bob Sapp knockades på mindre än en minut

Den 143 kg store bjässen, som har varit aktiv sedan 2002, medverkade i "Rumble of the Kings" i Stockholm. I ringen mötte amerikanen svensken Jörgen Kruth. Publiken fick dock inte se någon vidare fajt.

Eftersom att Kruth bara behövde 45 sekunder på sig att knocka världsstjärnan. Svensken fick in ett knä i magen på 36-åringen och hans sekonder kastade in handduken direkt.

Det blev inte publiken nöjda med som direkt började busvissla.

I september hade Sapp fajtats 18 gånger. Den store stjärnans facit var elva vinster, åtta på knockout, sex förluster och en oavgjord.

Här kan ni se den kortlivade fajten

2. Frankrikes stora fiasko-VM

Stornationen lyckades inte bättre i VM 2010 än de gjorde i EM två år tidigare. Då kom fransmännen sist i gruppen med en målskillnad på 1-6. Årets mästerskap skulle dock bli värre på alla sätt.

I premiären fick Frankrike "bara" oavgjort mot Uruguay - trots att de hade en man mer på planen. Sedan var det dags för den andra gruppspelsmatchen mot Mexiko. Där den dåvarande förbundskapten Raymond Domenech fick se sitt lag vara allt annat än bra och förlorade med 2-0.

Mot värdnationen Sydafrika lyckades de inte heller och torskade med 2-1. Dessutom var det stora problem inom laget.

Mitt under turneringen blev Nicolas Anelka hemskickad och Patrice Evra började bråka med en ledare. Inte nog med det så bestämde sig hela truppen att strejka för att ledningen bestämde att skicka hem Anelka.

Målen i förlusten mot Mexiko kan ses här

1. Italien floppade rejält i somras

Italien, som vann fotbolls-VM 2006, hade inget bra mästerskap i Sydafrika. De förväntades att gå långt i turneringen - men det gjorde inte Marcello Lippis lag.

Ett trött landslag fick endast oavgjort mot Paraguay i inledningsmatchen. Det följdes upp med ytterligare en oavgjord match mot Nya Zeeland (som för övrigt var det enda laget i turneringen att vara obesegrade).

I sista gruppspelsmatchen mot Slovakien blev det förlust efter att Robert Vittek gjort två mål innan italienarna vaknade. Då var det redan för sent och matchen slutade 3-2. Därmed var den stora sensationen ett faktum. De dåvarande regerande mästarna Italien lyckades inte ta sig vidare från gruppen.

Därför utser Nyheter24 Italien till årets största flopp alla kategorier.

Se alla höjdpunkter från förlustmatchen mot Slovakien

/
/
/
/
/
/