Huokko om hockeyhuligan: Obehagligt

Leksand tog säsongens första seger över toppkollegan AIK i hockeyallsvenskan. Det blev ett stökigt slut på matchen och när Jan Huokko skjutit segermålet 4-3 attackerades Leksands spelarbås av en AIK-anhängare.


– Det var obehagligt. Synd att en liten klick ska förstöra en sån här fest, sade Huokko.

Ett fullsatt Hovet, 8 094 åskådare, skapade bra stämning under toppmötet. Men sedan Leksand vänt 2-3-underläge till 4-3 i den sista perioden gick saker och ting över styr. En plastflaska med innehåll kastades in på isen och domaren Olof Lindqvist beordrade omspolning.

– Att de slänger in glas på isen kan ju ge allvarliga skador. Allt är bara så onödigt, sade Huokko till Svenskafans.com.

Samtidigt attackerades Leksandsbåset av en AIK-anhängare som ihärdigt slog med knytnäven i plexiglaset till båset flera gånger. Stämningen blev hotfull då dessutom en mindre grupp AIK-anhängare närmade sig båset från läktarplats.

– Det är inte kul att det kommer folk som kan hoppa in i båset. Obehagligt, tyckte Huokko som gladdes mer över segern:

– Det var viktigt för självförtroendet.

Leksands seger var den första på tre matcher mot AIK under säsongen. Med trepoängaren säkrade laget seriesegern och dessutom är AIK:s kvalserieplats nu definitivt klar då seriefyran Almtuna förlorade borta mot Troja/Ljungby.

Västerås tog greppet om den tredje kvalserieplatsen efter storseger på bortaplan över Mariestad med 8-1. I striden om playoffplatserna förstärkte Troja/Ljungby sjundeplatsen efter 4-3-seger över Almtuna. Malmö är fyra poäng efter på åttonde plats sedan laget vunnit först efter straffar mot Nybro.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.