Leksand sparkar Ric Jackman

Ett bråk på träningen avgjorde. Kanadensaren får kicken omedelbart.


Leksands satsning mot Elitserien nästa år har fått sig en törn. När laget på fredagsmorgonen genomförde sin vanlig träning började spelarna Ric Jackman och Pierre-Eduoard Bellemare bråka. Enligt den sistnämnde var bråket inte särskilt allvarligt, men det var ändå tillräckligt för att Leksand skulle sparka Jackman.

– Vi spelade precis som vi gör i vanliga matcher. Det var rätt tufft och det blev lite diskussioner efteråt, säger Bellemare till eurosport.se.

Den kanadensiske backen har inte direkt varit någon succé sedan han kom till dalalaget i fjol. Han fick ett nytt artistkontrakt inför den nuvarande säsongen, men har knappast betaöat tillbaka. Jackman ska i kombination med de svaga prestationerna stundtals ha varit stökig. Därför var dagens tjafs droppen för Leksand.

Inför den kommande kvalserien leder klubben Allsvenskan överlägset. Dagens händelse var troligtvis bara ett litet olycksfall i det framgångsrika arbetet.

Rick Jackman försöker spöa på Jarome Iginla

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Optimism i Leksand
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

1 timme sedan

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

1 timme sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

2 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.