1 av 10
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
2 av 10
- Foto: PAUL MADEJ / SCANPIX
3 av 10
- Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
4 av 10
- Foto: Patric Söderström / SCANPIX
5 av 10
- Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
6 av 10
- Foto: THOMAS JOHANSSON / SCANPIX
7 av 10
- Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
8 av 10
- Foto: Pernilla Wahlman/SCANPIX
9 av 10
- Foto: Victor Lundberg / SCANPIX
10 av 10
- Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Lista: Spelarna som vi inte ser igen efter sommaren

Nyheter24 listar spelarna som troligtvis sticker när transferfönstret öppnar. 


Klara affärer

Bland annat:

Johan Mårtensson, Gais till Utrecht.

Agon Mehmeti, Malmö FF till Palermo i vinter.

Mohamed El Kabir, Mjällby till Cagliari, genomförd.

Marcus Nilsson, Helsingborg till Utrecht, läkarundersökning kvar.

10. Nordin Gerzic. Örebro SK. Inför säsongen pratade Ösk-spelarna om SM-guld. Så blir det alltså inte och frågan är om Gerzic inte vill ta chansen och försöka sig på en utlandskarriär, han är 27 år och blir inte yngre. Sticker-stannar: 25/75%.

9. Alexander Milosevic. AIK. Det är nog fler klubbar än Werder Bremen som rycker i den kloka och bollskickliga 19-åringen. Men antagligen är han, just, klok och slutför säsongen med AIK. Sticker-stannar: 30/70%.

8. Wanderson. Gais, inlånad. Wanderson+Gais=Sant. Det är en ömsesidig kärleksrelation mellan klubb och spelare, men det finns en fråga vi inte vet svaret på: Har Gais råd att behålla brassen? Sticker-stannar: 30/70%.

7. Pa Dembo Touray. Djurgården. Efter hård kritik från allt och alla har målvakten radat upp fina prestationer. Men spelaren med högst högstanivå och lägst lägsta nivå, kan när som helst glömma kepsen hemma. Djurgården vill byta 31-åringen mot pengar - helst redan i sommar. Men finns intresset? Sticker-stannar: 35/65%.

6. Viktor Noring. Trelleborgs FF. Skåningen, född 1991, ser ut som att han käkar tillväxthormoner till frukost, blandar idioträddningar med halvtabbar men är i ärlighetens namn redan för bra för allsvenskan. Vill lämna i sommar och kommer(?) lämna i sommar.Sticker-stannar: 55/45%.

5. Mervan Celik. Gais. Mervan hit, Mervan dit, Utrecht eller Galatasaray, Turkiet eller Holland? Eller Gais? Får agenten Hassan Cetinkaya bestämma blir det Turkiet redan i sommar för stekhete "Super-Mervan". Sticker-stannar: 56/44%.

4. Mathias Ranégie. Häcken.  Han blommar sent Mathias Ranégie, men nu är han komplett som centertank och är redo för större uppgifter. Bundesliga? Sticker/Stannar: 60/40%.

3. Mohamed Bangura. AIK. Solna-klubben blöder ekonomiskt men Jens Andersson och grabbarna i ledningen är nog inte så oroliga. Någan av Banguras kommer lämna och nu snackar vi inte Ungernpengar. Frågan är snarare vem av dem, när, för hur mycket och till vem?  Sticker/stannar: 65/35%.

2. Ibrahim Bangura. AIK. Som sagt, en Bangura kommer lämna. Och antagligen blir det Ibrahim "Tetteh" Bangura som gör det. Han är vassare, det finns intresserade klubbar och Mohamed är i sin lite mer tillbakadragna roll viktigare för spelet. För inte säljer AIK båda två, samtidigt? Sticker/stannar: 70/30%.

1. Alexander Gerndt. Helsingborg. Guten skjuter som en häst och vill vidare. Okej, att Helsingborg går för guld. Men klubben räknar med att han lämnar och det är den bästa lösningen för båda parter. FC Köpenhamn? Sticker/stannar: 95/5%.

Vad tror ni, vem sticker och vem stannar? Kommentera!

AIK
/
/
/
/
/
/
/
/
HIF
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!