3. Markus Rosenbergs Racing är långt ifrån landslaget.
1 av 10
3. Markus Rosenbergs Racing är långt ifrån landslaget. - Foto: JOERG SARBACH / AP
2.Marcus Berg har det svårt i PSV Eindhoven.
2 av 10
2.Marcus Berg har det svårt i PSV Eindhoven. - Foto: Ermindo Armino/AP/SCANPIX
1. Fredrik Ljungberg toppar listan.
3 av 10
1. Fredrik Ljungberg toppar listan. - Foto: Kevin P. Casey/AP/SCANPIX
6. Fredrik Stenman skrev på för Club Brügge. Stängde därmed dörrarna för en comeback i Allesvenskan?
4 av 10
6. Fredrik Stenman skrev på för Club Brügge. Stängde därmed dörrarna för en comeback i Allesvenskan? - Foto: SÖREN ANDERSSON/SCANPIX
7. Kenedy har länge varit på väg hem. Hur stark är kärleken til Bajen?
5 av 10
7. Kenedy har länge varit på väg hem. Hur stark är kärleken til Bajen? - Foto: FABRIZIO GIOVANNOZZI/AP/SCANPIX
10. Rade Prica kan mycket väl komma att ersätta Alexander Gerndt som nu lämnar Helsingborg.
6 av 10
10. Rade Prica kan mycket väl komma att ersätta Alexander Gerndt som nu lämnar Helsingborg. - Foto: Kallestad, Gorm/AP/SCANPIX
9. Dusan Djuric imponerar i sin Schweiziska klubb. Kan bli svår för svenska klubbar att knyta till sig.
7 av 10
9. Dusan Djuric imponerar i sin Schweiziska klubb. Kan bli svår för svenska klubbar att knyta till sig. - Foto: ENNIO LEANZA / AP
8. Eddie Gustafssons benbrott var ett mörker i karriären. Frågan är om det även var början på slutet?
8 av 10
8. Eddie Gustafssons benbrott var ett mörker i karriären. Frågan är om det även var början på slutet? - Foto: Hans Punz/AP/SCANPIX
5. Petter Hanssons Monaco åkte ur. Återvänder han till Sverige nu?
9 av 10
5. Petter Hanssons Monaco åkte ur. Återvänder han till Sverige nu? - Foto: LIONEL CIRONNEAU/AP/SCANPIX
4. Återvänder hem?
10 av 10
4. Återvänder hem? - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Lista: Svenskarna vi vill ska återvända till Allsvenskan

Nyheter24 listar tio svenskar vi vill ska göra comeback i allsvenskan. Troligt eller mindre troligt? Du avgör.


Hemvändare vi minns:

Anders Svensson

Mittfältaren återvände till sitt Elfsborg efter 127 matcher för den dåvarande Premier League-kluben Southampton FC. Trots flytten hem spelar Anders en viktig kugge i landslaget med sitt fina spelsinne och passningsspel.

 

Andreas Andersson

Målskytten återvände till Sverige och AIK efter spel i storklubbarna AC Milan och Newcastle United. Var under sin tid i AIK fortfarande med i landslaget och vi minns särkillt det viktiga målet mot Turkiet i VM-kvalet 2001. Karriären fick ett tråkigt slut på grund av en knäskada.

 

Erik Edman

Den duktige försvararen hann med att resperentera Premier League-klubbar som Tottenham och Wigan innan han bestämde sig för att återvända till Allsvenskan och Helsingborg förra året. Tiden som landslagsman är förbi, men han visar att han fortfarande har några år kvar att ge.

 

David Elm, Tobias Hysén och Tobias Grahn. Alla har vänt hem till Sverige efter mer eller mindre lyckade proffsäventyr ute i Europa.

På måndag öppnar transferfönstret och då kan flera svenskar komma att snegla tillbaka på vårt avlånga land. Därför har Nyheter24 listat lirarna vi vill se återvända till allsvenskan.

10. Rade Prica, Rosenborg

Svensken har verkligen hittat tillbaka till formen som en gång tog honom ut i Europa. I norska Rosenborg har det blivit 20 mål på 35 framträdanden, och även om allt går som på räls för anfallaren så verkan han ändå längta hem till Sverige. Ett namn som kan tänkas ersätta Alexander Gerndt som lämnat Helsingborg för holländska FC Utrecht.

9. Dusan Djuric, FC Zürich

Dusan har sannerligen haft en lyckad sejour i Schweiz och ska man tro hans agent - vilket man kanske inte borde göra - så är det större klubbar som lurar runt hörnet för ex-HBK:aren. Även om det verkar gå bra för 26-åringen så ska vi nog ändå inte helt räkna bort en allsvensk comeback.

8. Eddie Gustafsson, FC Red Bull Salzburg

Just när han på allvar var på gång att spela till sig en plats i landslaget kom benbrottet som en blixt från klar himmel. Först nu har rehabiliteringen nått sin ände, men frågan är hur formen är. Vi hoppas såklart inte att han gör en "Tomi Maanoja" men skulle det visa sig att han inte platsar i sitt Red Bull Salzburg så är han mer än välkommen tillbaka till svensk mark. Om inte annat för att han är en riktigt skön profil.

7. Fredrik Stenman, Club Brügge

Det surrades en hel del om den 28-årige försvararen som länge såg ut att göra comeback i Djurgården. I stället blev det ett nytt proffskontrakt. Denna gång i belgiska Club Brügge. En klubb som förvisso satsar hårt, men steget från Bayer Leverkusen till FC Groningen och sedan till Club Brügge var nog kanske inte vad Stenman hade hoppats på när han lämnade allsvenskan 2005. Skiter det sig i den nya klubben är han välkommen tillbaka, om någon har råd vill säga.

6. Kennedy Bakircioglü, Racing Santander

Kennedy fick svenskt sällskap i form av Markus Rosenberg inför den gångna säsongen. Nu ser det dock ut som att en ekonomisk kris kan rasera Santander-klubben. Och då är det läge för stjärnorna att leta efter ett nytt hem. För Kennedys del kan det vara läge att återvända till Sverige, även om hans agent säger att det "inte känns så jätteaktuellt". Frågan är bara om hjärtat är för grönvitt, eller om han kan tänka sig spel i en annan svensk klubb än Hammarby? För inte byter han väl ner sig från La Liga till Superettan?

5. Petter Hansson, AS Monaco

När AS Monaco halkade ur Ligue 1 spekulerades det hej vilt om mittbacken, som ryktades ta sitt pick och pack till Stockholm och DJurgården. Affären blev inte av den gången. Och frågan är om vi får se den forne Halmstad-spelaren i allsvenskan en sista gång, eller om lyxlivet i Monaco väger tyngst.

4. Daniel Majstorovic, Celtic

34-åringen har fått utså hård kritik från Celtics kräsna supportrar. Har han fått nog? Om så är fallet finns garanterat ett par svenska klubbar som mer än gärna knyter till sig den briljante backhjälten. AIK är en av dessa klubbar. Majstorovic borde kanske ta sitt förnuft till fånga och inse att livet som europeiskt proffs börjar lida mot sitt slut.

3. Markus Rosenberg, Racing Santander

28-åringen upplevde en tuff tid i Werder Bremen och utlåningen till Racing Santander verkade vara ett klokt beslut att ta. Tycks ha hittat glädjen i fotbollen igen med ex-bajaren Kennedy Bakircioglü vid sin sida. Trots det glider han längre och längre ifrån en plats bredvid Zlatan Ibrahimovic i landslaget, något som kan tära på självförtroendet för en kille som Rosenberg.

Malmö FF lär ligga närmast till hands vid en eventuell flytt.

2. Marcus Berg, PSV Eindhoven (lån)

Anfallaren har redan bevisat att han är för bra för allsvenskan. Men nu verkar Torsby-sonen vara inne i karriärens svåraste formsvacka. 8 mål på de senaste 41 ligamatcherna talar sitt tydliga språk, och frågan är om Hamburg har något som helst intresse av att plocka tillbaka honom från utlåningen till PSV Eindhoven. Är det läge att börja om från början månne? En utlåning till en allsvensk toppklubb kanske inte är helt dumt?

1. Fredrik Ljungberg, Celtic

Visst, killen är 34 år gammal och storhetstiden är sedan länge förbi. Man kan älta om att han minsann inte platsar i ett förhållandevis mediokert lag som Celtic. Men en spelare av Ljungbergs kaliber blir inte bara dålig över en dag, och varför han är fastetsad på bänken hos Celtic kan nog bara Neil Lennon svara på. På samma sätt som att Jan Ove Waldner kan spöa majoriteten av pingiseliten med förbundna ögon - kan "Freddie" snurra upp 90 procent av allsvenskans ytterbackar. Vi hoppas att det inte dröjer länge innan vi får se just det.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Golfstjärnan opererad – missar major

Han är främste svenske poänggöraren

2 timmar sedan
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

2 timmar sedan
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.