Lördag 24 Jul
Stockholm

Södergren sjuk - avstår stafetten

VM-silvermedaljören Anders Södergren tvingas avstå från dagens stafett.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

VM-silvermedaljören Anders Södergren tvingas avstå från dagens stafett i skid-VM i Tjeckien.

Södergren är sjuk och resten av VM kan också vara i fara.

– Vi hoppades in i det sista att Anders skulle kunna komma till start, men tyvärr får vi klara oss utan honom i dag. Mathias Fredriksson går nu in i laget och åker den tredje sträckan i fri stil, säger förbundskaptenerna Magnus Ingesson och Joakim Abrahamsson till skidförbundets hemsida.

– Det började med feber och huvudvärk under torsdagen. Därefter har det övergått i magbesvär. Anders är inte kry och det är mycket osäkert hur det blir med hans fortsatta medverkan här i VM, säger landslagsläkaren Magnus Dyborn.

VM-femmilen på söndag är alltså även den i farozonen.

– Vi får avvakta och se hur Anders hälsotillstånd utvecklar sig i dag innan något beslut tas inför söndagens femmil, säger Magnus Dyborn.

– Det är oerhört tråkigt att vi inte får ha Anders med i VM-stafetten. Men vi måste bita ihop och se möjligheterna utan Anders i laget. Mathias Fredriksson hade den bästa tiden av alla i pursuitens skejtdel över 15 km. Han åkte upp sig ett 20-tal placeringar och kom 14:e i tävlingen, ett lovande formbesked av Mathias, säger förbundskaptenerna.

Reserven Mathias Fredriksson fick beskedet att ställa in sig på stafetten tidigt i går morse. Han tränade lätt i går och känner sig i gott slag, enligt förbundet.

I stafettlaget över 4 x 10 km kommer nu Daniel Rickardsson, Johan Olsson, Mathias Fredriksson och Marcus Hellner att åka.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela