Anjas floppsäsong fortsätter oavbrutet

Motgångarna fortsätter för Anja Pärson. I Bulgarien valde hon återigen att avbryta åket.


Motgångarna fortsätter för Anja Pärson. Det blev fredagens störtlopp i Bansko, Bulgarien, ännu ett bevis för.

Långt bakom täten valde hon att avbryta åket och nu är chansen till totalseger i världscupen i praktiken borta.

Varken förutsättningarna eller de senaste resultaten var något som talade för Anja Pärson. När världscupcirkusen gjorde comeback i Bulgarien var det också en resa som svenskan förmodligen helst varit utan. Redan från första start var Pärson efter i backen där hon haft stora problem under träningsåken och vid tredje mellantiden skilde mer än tre sekunder upp till ledande Fabienne Suter, Schweiz.

Då fick det också vara nog och Pärson valde att avbryta loppet. De svenska motgångarna fullbordades sedan när både Nike Bent och Kajsa Kling valde att göra samma sak under sina åk.

Anjas misslyckande kombinerat med Lindsey Vonns tredjeplats gör också att världscupavslutningen i Åre i mars lär bli en högst avslagen historia ur svenskt perspektiv.

Inför fredagens tävling hade den suveräna amerikanskan 416 poängs försprång till Pärson i totalställningen. Den delade tredjeplatsen med Nadia Fanchini, Italien, ger henne ytterligare 60 poäng till godo på Pärson och hon drog även ifrån tvåan, tyskan Maria Riesch, som slutade på 18:e plats.

I praktiken är nu Anja Pärsons chanser helt borta till att vinna totalcupen - det som var hennes främsta mål inför säsongen. Fredagens tävling vanns till slut av Fabienne Suter, 1,15 före Andrea Fischbacher, Österrike och ytterligare nio hundradelar före treorna Fanchini och Vonn.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

1 timme sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.