Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kim Andersson opereras

Sport | 16/04/2009 17:33

En bruten hand gör att landslagskaptenen missar slutet av säsongen.

Landslagskaptenen i handboll, Kim Andersson, har fått en handfraktur och missar slutet av säsongen. På fredagen ska Kiel-stjärnan opereras.

– Har jag tur hinner skadan kanske läka så att jag kan spela den sista Champions League-finalen. Hittills har det snackats om fem, sex veckors konvalescens, säger Andersson till GT/Expressen.

Han missar definitivt Champions league-semifinalerna mot Rhein-Neckar Löwen och semifinalen och en eventuell final i tyska cupen. Möjligen kan han vara tillbaka till Champions league-finalspelet 24 respektive 31 maj.

– Det bästa är att inte spekulera allt för mycket. Jag vet att läkarna vill avvakta operationen innan man bedömer hur lång tid läkningen tar.

Det var i ligamatchen mot Berlin i fredags som Andersson fick en smäll på handen strax ovanför knogen. Svensken fortsatte dock att spela.

– Jag gjorde ett inhopp och sköt faktiskt mål i samma byte. Alltid något att skryta med... att man gjort mål med bruten hand.

Kiel har i praktiken säkrat segern i Bundesliga.

Skrivet av: