Det är äntligen silly season och ingen jublar mer än Christopher Kviborg.
Det är äntligen silly season och ingen jublar mer än Christopher Kviborg. - Foto: Oskar Norrman

Krönika: "En potpurri av rykten"

Christopher Kviborg dissar ishockeyn och frossar i rykten.


I dessa vintriga och ishockeytokiga tider väljer jag helt logiskt att lägga min dyrbara fokus på fotbollen. Trots att vårt juniorlandslag är framme i final och trots att vårt inhemska ”käpparkrig” lockar stort intresse.

Men det kan inte mäta sig med fotbollens ”löjliga säsong” eller ”silly season” kort och gott. Det europeiska fönstret är öppet månaden ut och många spännande värvningar är att vänta. Men det är spelet som föranleder en eventuell övergång som får oss alla att tappa håret (om ni nu har något).

Varje svensk fotbollssupporters dator har nu en knapp på sitt tangentbord som är extremt sliten. Kanske måste man byta ut F5-knappen? Det uppdateras i ett sådant frenetiskt tempo nu på diverse forum att ens konstanta F5-tryck snart kan generera el till en mindre stad.

Som vanligt har någon brasse åkt hem och inte kommit tillbaka. Örebro SK:s sportchef frågade media vart Paulinho höll hus någonstans? Ni hör ju själva hur illa det är.

I detta potpurri av rykten finns det givetvis klassiker. Som att Luis Figo har synts vid korvmojen utanför Råsunda eller att Claudio Caniggia alltid varit bajare. Just Södermalms stolthet har valt det amerikanska spåret 2012 och det är närmast Hammarby-komik att man lyckats hitta en tränare som får smeknamnet ”Grogg”. Att man dessutom inom loppet av en vecka värvar två spelare med förnamnet Billy är också sådär ”Bajen-charmigt” som det bara kan vara omkring Söderstadion.

Bajens satsning ja, undrar om supportrarna själva känner sig hemma med den? Det känns lite som att kasta upp ett mynt i luften och hoppas på krona före klave. Men jag hoppas söderkisarna lyckas, jag vill se dom i allsvenskan – faktiskt.

Kanske ännu dystrare hos Djurgården där tränare Magnus Pehrsson (Sveriges José Mourinho enligt de mest inbitna blåränderna) mest fått höra ”tack men nej” från tilltänkta nyförvärv. Men det ligger alltid och lurar lite finansmuskler hos Dif – någonting lär hända där, för att just nu andas klubbens löjliga säsong superettan-klass.

AIK då? Ja, som vanligt total hybris. Jag älskar det. Men visst, jag är ju part i målet – om nu någon har missat det? Förutom en vass offensiv lirare i Celso Borges ryktas det ”vilda västern-vilt” om allt från Markus Jonsson och Henok Goitom till den evige frälsaren Ivan Obolo. Just den senare kan nog Gnaget glömma.

Detta är underhållning på hög nivå. Om ni har tråkigt någon afton så ta er en titt på diverse supporterforum. Läs om alla rykten där Flashback och ”min mosters man som känner en i styrelsen” ofta är ”trovärdiga” källor.

För övrigt anser jag att Siba-Fabian bör spärras in.

Med vänliga hälsningar,

Christopher Kviborg

AIK
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.