"Vinci" syndabock i rysaren mot Israel

Svensken skämde ut sig efter matchen när han kastade upp sitt racket på läktaren.


Andreas Vinciguerra förlorade rysaren mot israelen Harel Levy i den avgörande Davis Cup-matchen. Matchen gick till tiebreak i femte set och där visade Levy vem som är starkast.

– Jag lider så med Andreas Vinciguerra som spelar bländande tennis och gör en fantastiskt helg, sa experten Jonas Björkman efter matchen.

– Han får inte det där lilla flytet med sig. Det känns otroligt snöpligt.

Efter matchen skämde en besviken Vinciguerra ut sig när han kastade upp sitt racket på läktaren. Davis Cup-kaptenen Mats Wilander var tvungen att lugna ner "Vinci".

Under matchen psykades svensken flera gånger av israeler på läktaren.

– Det är en riktig skandal faktiskt, sa TV8:s expertkommentator Fredrik Rosengren.

– Jag tycker det är fruktansvärt dåligt av domaren att inte ha kontroll på detta.

Även Mats Wilander var förbannad.

– Fy fan vilken dålig stil, det är en skandal. Jag kommer aldrig sjunka så lågt någonsin, vi har den sportsligheten och stoltheten.

– Han kommer få mycket skit för det här av andra spelare, sa Wilander om israelen Noam Okun.

Vinciguerra förlorade med setsiffrorna: 4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-8. För Vinciguerra var det andra gången i DC-mötet mot Israel som han förlorade en femsetare. I fredags blev det ännu en smärtsam förlust, då med 9-11 i avgörande set mot Dudi Sela. Just Dudi Sela hade tidigare på söndagen utjämnat till 2-2 i matcher efter att ha vänt 1-2-underläge till seger mot Thomas Johansson, 3-6, 6-1, 4-6, 6-4, 6-2. Det är första gången i historien Sverige förlorar en Davis Cup-match när man haft en 2-1-ledning.

Förlusten betyder att Sverige i höst tvingas till kval för att hålla sig kvar i tennisens elitdivision. Israel får nu möta Ryssland i kvartsfinalen med start den 10 juli i sommar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!