– Sen gillar jag naturligtvis Tobbe Hysén. Jag älskade när han skrev på ett kontrakt när han egentligen inte behövde det. Det var jäkligt fint.
1 av 4
– Sen gillar jag naturligtvis Tobbe Hysén. Jag älskade när han skrev på ett kontrakt när han egentligen inte behövde det. Det var jäkligt fint. - Foto: Scanpix
Kronér om årets upplaga: "Självklart att Blåvitt ska vara en guldkandidat. Men samtidigt är det jobbigt att veta det och det är en tung grej att bära på. I slutändan tror jag att det kommer ligga mellan Malmö, Blåvitt och Elfsborg. Det är de som kommer at
2 av 4
Kronér om årets upplaga: "Självklart att Blåvitt ska vara en guldkandidat. Men samtidigt är det jobbigt att veta det och det är en tung grej att bära på. I slutändan tror jag att det kommer ligga mellan Malmö, Blåvitt och Elfsborg. Det är de som kommer at - Foto: Scanpix
– Jag gillar Stefan Selakovic. Han är jäkligt bra och en väldigt bra framspelare också. Det känns inte som att han har det ryktet som han borde ha.
3 av 4
– Jag gillar Stefan Selakovic. Han är jäkligt bra och en väldigt bra framspelare också. Det känns inte som att han har det ryktet som han borde ha. - Foto: Scanpix
Programledaren och musikern Lasse Kronér är veckans kändissupporter.
4 av 4
Programledaren och musikern Lasse Kronér är veckans kändissupporter. - Foto: Scanpix

Kändissupportern: "Älskar att bli helt jäkla freaky"

Lasse Kronér om Sepp Blatter, att jobba för sin klubb och årets upplaga av IFK Göteborg: "Ett djävulskt bra lag på pappret."


Lasse Kronér

Född: Den 15 november 1962. 49 år gammal.

Från: Göteborg, Sverige.

Känd som programledare: I bland annat Bingolotto, Doobidoo och Melodifestivalen. Är även musiker i Triple & Touch.

Kronér om favoritspelaren:

– Jag gillar Stefan Selakovic. Han är jäkligt bra och en väldigt bra framspelare också. Det känns inte som att han har det ryktet som han borde ha.

– Sen gillar jag naturligtvis Tobbe Hysén. Jag älskade när han skrev på ett kontrakt när han egentligen inte behövde det. Det var jäkligt fint. Men kommer ihåg att jag tyckte att det var jäkligt skumt när han gick från Häcken till Djurgården. Då tänkte man "vad i helvete…". Men han gjorde ju helt rätt där och han utvecklades otroligt mycket.

GÖTEBORG. Förra veckan pratade sångaren Ebbot Lundberg om hur alla som inte håller på Gais kommer att gå under. Nu är det dags för en kändis som framstår som snäll - alla dagar då IFK Göteborg inte spelar.

– Jag är helt galen som supporter. Jag lever ut all min snällhet och all min stygghet kommer ut. Jag gick med min dotter en gång och hon blev rädd när hon såg mig. Hon undrade vad som hade hänt med pappa. Men jag älskar att bli helt jäkla freaky, säger Lasse Kronér till Nyheter24.

Fascinationen för Blåvitt började tidigt. Hans pappa gjorde en kort sejour där och "sen var det inte svårt att börja hålla på dem." Kronér gick i sin ungdom på varje match och försöker göra det än i dag.

– Finaste minnet med IFK var när jag var med och såg dem vinna två Europacuper. Jag såg båda matcherna. Och sen även Barcelona-matchen på Ullevi, det var helt fantastiskt då, helt magiskt. Jag har varit med och spelat på deras fester när de har vunnit och det har varit jäkligt roligt, säger Kronér och fortsätter:

– Jag har jobbat ganska mycket för klubben, och då ideellt. Man ska aldrig ta ut pengar från dem, det är som att man ger tillbaka på något sätt.

"Den där idioten Sepp Blatter"

Europa har sprungit från Sverige och svenska framgångar i Champions League är i dag mer en dröm än en målssättning. Kronér har sin syndabock klar:

– Ända sedan den där idioten Sepp Blatter tog över har det bara blivit sämre. Det finns ingen möjlighet för ett litet lag att komma in i finrummen och, visst, man får se storlagen vinna och så, men du utarmar fotbollen. Du utarmar fotbollen med Bosman-reglerna och hela grejen.

Vad tycker du om dagens Blåvitt?

– Jag har inte så bra koll på det som komma skall. Men om man bara kollar på pappret så ser det bättre ut än vad det har gjort på väldigt länge. Det är ett djävulskt bra lag som de ställer upp och det är riktigt bra spelare som de har värvat. Det ser ljust ut.

Tror du på guld?

– Ja, det blir väl så per automatik med tanke på den satsningen som de gör. Skulle de hamna på en åttondeplats så skulle det var ett misslyckande och det är självklart att Blåvitt ska vara en guldkandidat. Men samtidigt är det jobbigt att veta det och det är en tung grej att bära på. I slutändan tror jag att det kommer ligga mellan Malmö, Blåvitt och Elfsborg. Det är de som kommer att göra upp.

FEM SNABBA MED LASSE KRONÉR

Svennis eller Stahre?

– Svennis.

Tobias Hysén eller Niklas Alexandersson?

– Oj, den var svår… Nej, jag måste nog välja Alex.

Häcken eller Gais i ett derby?

– Gais, såklart!

Vart hade du spelat om du vore en spelare?

– Jag hade varit vänstermitt, som Tord Holmgren.

Vad tycker du om stämpeln "Real Göteborg"?

– Det är väl att ta i lite. När vi köper spelare som kostar lite mer och direkt börjar man jämföra dem med David Beckham, det finns liksom inte. Men samtidigt fattar jag ju att det är mycket i svenska mått, så jag förstår väl ändå liknelsen.

/
/
/
/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!