Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

OS-guldmedaljörer satsar mot London

- 12/03/2009, 09:57 -

Två OS-guldmedaljörer stärker positionerna för svensk kanot med sikte på OS i London 2012.

Susanne Gunnarsson förstärker organisationen - och Markus Oscarsson fortsätter sin elitsatsning.

Susanne Gunnarsson, OS-guldmedaljör tillsammans med Agneta Andersson 1996, tillträder i början av maj en ny tjänst som elitkoordinator på Svenska kanotförbundet, skriver Göteborgs-Posten. Gunnarsson har varit borta från svensk kanot sedan 2000, då ryggproblem stoppade hennes satsning mot OS i Sydney.

– Jag kommer förhoppningsvis att kunna fungera som ett bollplank för förbundskaptenen Bengt Bengtsson, säger Susanne Gunnarsson till GP.

Samtidigt har Markus Oscarsson, OS-guldmedaljör 2004 tillsammans med Henrik Nilsson, bestämt sig för en satsning mot de olympiska spelen om tre år. Efter sjätteplatsen i K1, 1 000 meter, vid OS i Peking, var han tveksam till en fortsättning mot London.

– Men nu har ett sug kommit krypande igen. Jag tar det lugnt 2009, men från och med 2010 blir det full satsning mot OS i London.

Oscarsson välkomnar också Gunnarsson till förbundet.

– Hon har fått distans till sin egen karriär, har god insyn i sporten och vet vad som krävs för att gå hela vägen, säger han.

Skrivet av: