Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lindberg Wall sportchef för cykeln

- 11/03/2009, 13:16 -

Förre elitcyklisten Madeleine Lindberg Wall ersätter Hans Falk.

Madeleine Lindberg Wall blir därmed sportchef för cykellandslaget - och samtidigt förbundskapten för damlandslaget.

Förre proffscyklisten Glenn Magnusson blir ansvarig för herrlandslaget.

Hans Falk, som de senaste två åren bott utanför Oslo, lämnade sin post i december för ett jobb som talangutvecklare och förbundskapten för landsvägsjuniorerna vid det norska cykelförbundet. När Madeleine Lindberg Wall nu ersätter honom kommer hon att leda en ny organisation, som tillkommit i ett samarbete mellan Svenska cykelförbundet och Sveriges olympiska kommitté (SOK), skriver SOK på sin hemsida.

Lindberg Wall - som tävlat i två OS och även tagit ett VM-brons - kommer till sin hjälp att ha förre proffscyklisten Glenn Magnusson, som blir förbundskapten för herrlandslaget. Lindberg Wall kommer också parallellt med sportchefsjobbet att vara förbundskapten för damerna, medan Andreas Danielsson fortsätter som förbundskapten för mountainbike.

Magnusson kommer till en början att "få en mjukstart denna säsong", skriver SOK. Det innebär att han främst kommer att ansvara för utlandsproffsen på herrsidan och ansvara för upplägget till VM i Mendrisio, Schweiz, i september.

– Min önskan är att Glenn får mer tid kommande säsonger, säger Madeleine Lindberg Wall på SOK:s hemsida.

– Killarna har varit mycket positiva till Glenn, och för vår del handlar det om att bygga upp en bra organisation kring mästerskapen för deras del. Där kommer Glenn att vara perfekt med sin egen erfarenhet från stora mästerskap som aktiv.

Skrivet av: