Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stensons stripp blottade Borg

- 13/03/2009, 10:31 -

Henrik Stenson tvingades slå en boll i lera. Behöll bara kalsongerna på.

Trodde du att golf var en traditionell och pryd sport? Då trodde du uppåt väggarna fel. Det visade Henrik Stenson under PGA-tävlingen i Doral, Florida.

Vid ett misslyckat utslag som hamnade i en lerpöl valde svensken att ta av sig kläderna. Men inte bara skor och strumpor. Byxorna åkte av. Tröjan också. Kepsen likaså. Till slut stod Stenson där i leran iförd endast kalsonger och golfhandske.

– Av kärlek till den här sporten. Och för fansen, förklarade Stenson sin stripp enligt Sun-Sentinel.com.

Men det är inte hela sanningen. För svensken handlade det helt enkelt om att gå sin runda på så få slag som möjligt.

– Om man sparar ett slag så måste det vara att ta av sig tröja och byxor för. Jag kommer säkert få höra en del kommentarer, och när bilden väl kommer ut kommer jag utan tvekan få höra fler. Det blir antagligen något jag får ta med mig ner i graven. Jag tror inte jag skrämde i väg allt för många åskådare från banan, säger Henrik Stenson.

Alla verkar dock inte beredda att gå lika långt för att slippa plikta ett slag.

– Ja, jag vet inte om jag skulle göra det, sade Phil Mickelson då han fick frågan.

Någon som torde vara extra glad över golfarens kupp är Björn Borg. Det var nämligen tenniskungens kalsongmodell som satt på Stensons höfter, och med lite tur kan strippen bidra till ett par extra sålda kalsonger.

Stenson smeker in ett långt inspel nära hål

Skrivet av: