Federer till fjärde omgången

Schweizaren besegrade servebomben Karlovic. Möter Fernando Gonzalez i åttondel.


Roger Federer avancerade till åttondelsfinal i Indian Wells efter att ha besegrat tvåmetersmannen Ivo Karlovic med 7-6(4), 6-3. Segern innebär att Federer har 7-1 i inbördes möten mot kroaten, något han är riktigt nöjd med själv.

– Han är en tuff kille att möta. Jag anser att det är bra för lägre rankade spelare att möta honom eftersom man alltid har en chans mot honom. Men för de topprankade spelarna är det värre för då avgörs utgången på några få bollar. Jag är faktiskt ganska nöjd med resultatet av våra inbördes möten, säger Federer enligt turneringens hemsida.

Det är lätt att förstå vad Federer menar med att allt avgörs via ett fåtal bollar. Matchens enda servebreak kom i andra set då världstvåan gick upp till 4-2 och därefter kunde hålla sin serve matchen ut.

I kommande omgång möter Federer finalmotståndaren från Australian Open 2007, Fernando Gonzalez. Chilenaren slog ut hemmahoppet James Blake med 7-5, 6-1 och gjorde amerikanens förlustsvit mot Gonzalez än tyngre. Sydamerikanen har nu vunnit sju raka matcher mot Blake.

– Min serve gjorde skillnaden. Jag fick två, kanske tre, enkla poäng i andra set då mina förstaservar inte gick in. Och när de väl satt, då satt de inte på rätt ställe. Får jag inte några enkla poäng på det sättet, och han (Gonzalez) spelar så självsäkert som han gjorde efter att ha vunnit första set, då blir det tufft för mig, förklarar James Blake förlusten.

Gonzalez har möjlighet att nå kvartsfinal för första gången. Men då krävs först att han skickar ut Federer ur turneringen.

Både Rafael Nadal och Novak Djokovic spelar sina respektive sextondelsfinaler senare på tisdagen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

1 timme sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.