Torsdag 13 Maj
Stockholm

Nadal räddade fem matchbollar

Rafael Nadal fick visa varför han är världens bästa. Klar för kvartsfinal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den som trodde att Rafael Nadal ger sig för att det ser tufft ut har inte sett spanjoren spela tennis. Vändningen i åttondelsfinalen i Indian Wells kommer garanterat gå till historien som en av de tuffaste någonsin i turneringen.

David Nalbandian har i de senaste två matcherna mot Nadal vunnit i raka set. Det tredje mötet såg ut att gå samma väg då argentinaren ledde med 1-0 i set och vid ställningen 5-3 i andra hade fyra matchbollar. Men Rafael Nadal vore inte Rafael Nadal om det inte vore för hans förmåga att slita hjärtat ur sig för varje boll. Spanjoren vände på steken, och trots att Nalbandian hade ytterligare en matchboll i det följande gemet lyckades Nadal ta hem setet i tiebreak.

Det tredje setet kunde bara sluta på ett vis. Argentinaren är inte direkt känd för sitt starka psyke, och Nadal blir bara bättre och bättre ju fler tuffa lägen han tar sig ur. Således tog "Rafa" hem setet blankt, och matchen slutade 3-6, 7-6(5), 6-0.

I kvartsfinal väntar 20-årige Juan Martin del Potro som slog ut skrällamerikanen John Isner. Ingen av spelarna tappade ett enda servegem, men i tiebreak var del Potro tuffare och vann fighten med 7-6(4), 7-6(3).

Kvartsfinalernas mest intressanta möte lär vara det mellan hemmahoppet Andy Roddick och Novak Djokovic.

– Det är aldrig lätt att spela mot Andy i staterna, det är ett som är säkert. Han älskar att spela på de här hårda banorna, säger Djokovic inför matchen till ATP:s officiella hemsida.

På damsidan såg Dinara Safina chanserna att bli världsetta flyga all världens väg. Hon åkte ut i kvartsfinalen mot vitryskan Azarenka med 7-6(4), 1-6, 3-6.

De bästa bollarna från herrarnas åttondelsfinaler

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela