Jonsson tia - behåller ledningen

Helena Jonsson blev tia i dagens världscuptävling i skidskytte.


Helena Jonsson lyckades inte upprepa framgången från torsdagens sprint i Trondheim. Svenskan blev tia efter fyra missar varav två på det inledande skyttet. Svenskan tappade dessutom lite mark till tyskan Kati Wilhelm i kampen om totalsegern i världscupen men hon leder fortfarande med ett trettiotal poäng. Wilhelm slutade femma.

Torsdagens sprintsegrarinna Olga Zajtseva såg ut att gå mot ännu en världscupsseger men missade på sitt sista skott, vilket gjorde att tyskan Andrea Henkel som sköt fullt kunde gå om och till slut vinna, 12,9 sekunder före Zajtseva.

Lite tidigare på lördagen slutade Björn Ferry åtta i herrarnas sprint. Ferry som var sjua i torsdagens sprinttävling lyckades ta sig samman och avancera efter en svag inledning där det blev två straffrundor efter det inledande skyttet. Efter att skjutit fullt på de avslutande skjutningarna kunde Ferry avancera och var till slut 38,4 sekunder efter vinnaren, norrmannen Ole Einar Björndalen, som därmed tog sin 88:e världscupsseger i karriären. Björndalen utökade därmed sin världscupledning, närmaste konkurrenten, Tomasz Sikora, Polen, slutade trea efter en spurtstrid med tvåan Simon Eder, Österrike, och fyran Michael Greis, Tyskland. I skuggan av toppstriden gjorde Mattias Nilsson en stark insats när han sköt fullt och slutade på en preliminär 15:e plats. Carl-Johan Bergman gick i mål som 22:a.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

Sverige mot Ungern igen i EM

1 timme sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

2 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

2 timmar sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

idag 15:42
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.