Torsdag 22 Februari 2024

Elittränare kommer från Värmland

Ny utbildning tror på samband mellan värmlänningar och elittränare.


Värmland är inte bara ett av Sveriges vackraste landskap utan även hem till flera elittränare, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen. Både Svennis Eriksson och Conny Evensson härstammar från landskapet.

Nu finns en unik elitcoachutbildning som Värmlands idrottsförbund håller tillsamans med Karlstads universitet.

Färjestads Bo Lennartsoon, som är en av lärarna i den nya utbildningen ser ett samband med värmlänningen och ledarskap.

– Tydligt är att det måste vara något speciellt med värmlänningen och hans ledarskap men riktigt vad vet vi inte, säger Lennartsson till Nya Wermlands-Tidningen.

–Min tro är att värmlänningen har lätt för att skapa relationer och är lite ”öppnare” som bidragande orsaker, fortsätter han. Nu ska vi hålla ihop den här gruppen i ett och ett halvt år och en av utmaningarna är att försöka utröna om det finns något speciellt i Värmland och värmlänningen som gör honom eller henne så väl lämpad som elitcoach.

Drömmen är att presentera en slutrapport som visar sambandet mellan värmlänningen och elitcoachen.

Skrivet av:

Senaste nytt

Rubensson skadad – frågetecken inför Bosnien

1 timme sedan

Inför lika prissummor för rullstolsburna: "Enormt"

1 timme sedan
London Marathon blir världens första maratonlopp där rullstolstävlande får samma prissumma som löpare i övriga elitlopp, skriver BBC Sport.

Sagström trea efter eagleavslutning i Thailand

2 timmar sedan
En eagle satte på punkt för Madelene Sagströms fläckfria förstarunda i LPGA-tourtävlingen i Thailand. Svenskan ligger delad trea på 67 slag, fem under par.

Över fyra års fängelse för Alves – döms för våldtäkt

2 timmar sedan
Dani Alves döms till 4,5 års fängelse för våldtäkt. Den förre fotbollsstjärnan ska även betala 1,7 miljoner i skadestånd. Brasilianen har nekat till brott.

Straffar avgjorde när Mora vann mot Djurgården

idag 08:20
Djurgården tog emot Mora hemma i en riktigt jämn match i Hockeyallsvenskan. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (1-1, 1-1, 2-2, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Daniel Ljunggren för.

Almtuna segrade över SSK i förlängningen

idag 08:20
Det blev en riktigt tajt match när Almtuna tog emot SSK i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0). Anton Klint blev matchhjälte för Almtuna med sitt mål i förlängningen.