Kevin Bäckström: "Jag tänker inte be om ursäkt"

Kevin Bäckström, 20, är utslängd ur landslaget och har dumpats av sin sponsor Junkyard – men själv tycker han inte att han gjort fel:– Media bestämmer vem som ska få vara i landslaget eller inte.


Detta har hänt:

Oktober 2012: Kevin Bäckström och hans nära vän, som även åker för landslaget, Tor Lundström går på strippklubb i Hintertux. Detta samtidigt som landslaget har träningsläger på platsen. Redan då kritiserade sportchefen Olle Danielsson deras beteende och sa att han "förstår att man kan se jävligt snett  på det" men han ville inte förbjuda åkarna från att gå på strippklubbar.

Den 25:e februari 2013: Bäckström går till attack mot två reportrar på Nyheter24 på sin blogg och kallar de bland annat för feta och mobbade vilket är droppen som får bägaren att rinna över för snowboardlandslaget. Blogginlägget tas bort men landslaget väljer att stänga av Bäckström på obestämd tid på grund av "kvinnoförnedrande tendenser" och attacken mot Nyheter24:s reportrar

Den 26:e februari 2013: 20-åringen blir av med sitt sponsorkontrakt med Junkyard på grund av hans "kvinnosyn"

Kevin Bäckström har haft det hett om öronen de senaste dagarna. I måndags blev han utkastad ur landslaget för att ha gått till attack mot två av Nyheter24:s reportrar och under tisdagen valde hans sponsor Junkyard att avsluta samarbetet med honom på grund av hans kvinnosyn.

Bäckström själv känner sig orättvist behandlad och tycker att landslaget och Junkyard har skrämts av media.

– Jag tänker inte be om ursäkt för att jag har postat bilder på kvinnor på min Instagram och min blogg och jag tycker det är fel av landslaget att sparka ut mig, skriver han på sin blogg och fortsätter.

– Jag tänker inte be om ursäkt för mitt inlägg till journalisterna heller men jag kunde ha skrivit det med snällare ord. Varför kan de skriva dåliga saker om mig och jag ska inte få säga en enda sak om dem? Det är bara fel..., skriver han. 

"Bäckström skyller sina snedsteg på media"

Nyheter24:s chefsredaktör Ehsan Fadakar tycker dock att Bäckström beskyller media för sina egna felsteg.

– Kevin Bäckström skyller gång på gång sina snedsteg på media och verkar ännu inte förstått att han är en offentlig person och tills i går en representant för Sverige, säger han till Dagens media och fortsätter:

– Han beskyller Nyheter24 för det som hänt och det är därför han gjorde det här smaklösa angreppet mot två reportrar.

Bäckström nära vän Tor Lundström, som var med på strippklubben de besökte i oktober, har bestämt sig för att sluta i landslaget – på grund av det som har hänt med Bäckström. Eller på grund av "deras dåliga beslut att låta media bestämma vem som får vara med i landslaget eller inte" som Bäckström skriver i sin blogg. 

– Jag tycker det är fel det som de har gjort men tycker du något annat är det upp till dig, skriver Bäckström i bloggen. 

"Trött på den här lilla extrema gruppen"

Bäckström skriver vidare om att Junkyard har dumpat honom.

– Jag är så trött på vad den här lilla extrema gruppen har gjort och att all uppmärksamhet i media har gjort att Junkyard att dumpa mig på grund av min "dåliga" kvinnosyn, skriver han och fortsätter.

– De har stöttat mig sedan jag var 14 år gammal och de har aldrig sagt någonting dåligt om min Instagram eller blogg förrän nu när media har blåst upp det och de blev rädda. 

Bäckström vill dock tacka Junkyard för samarbetet och konstaterar att: "Media bestämmer över många". 

Ehsan Fadakar tycker att Bäckström har sig själv att skylla och landslaget gjorde rätt som stängde av honom. 

– Sen sitter han i radio i dag (läs: under tisdagen) och säger att han inte ångrar någonting och att det var "Nyheter24:s reportrar som började". Han är 20 år, men beter sig som åtta. Det är bra att förbundet satt ner foten och tydligt visat att hans beteende är oacceptabelt, säger han till Dagens media

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!