Tisdag 25 Jan
Stockholm

Foppa, 08-krisen och fansens ögonöppnare – här är veckans sportlista

Veckans sportlista av Jens Lindqvist behandlar SM-guldvinnarna, en bortglömd tränare och Stockholmsfotbollen.
1 av 4
Veckans sportlista av Jens Lindqvist behandlar SM-guldvinnarna, en bortglömd tränare och Stockholmsfotbollen. Foto: SCANPIX
Efter två raka finalförluster vann Skellefteå rättvist första SM-guldet på 35 år.
2 av 4
Efter två raka finalförluster vann Skellefteå rättvist första SM-guldet på 35 år. Foto: SCANPIX SWEDEN
Men vart är hyllningarna till Anders Forsberg?
3 av 4
Men vart är hyllningarna till Anders Forsberg?. Foto: SCANPIX SWEDEN
Det är dags att öppna ögonen och sluta stoppa ner huvudet i sanden för svenska fotbollssupportrar.
4 av 4
Det är dags att öppna ögonen och sluta stoppa ner huvudet i sanden för svenska fotbollssupportrar. Foto: Scanpix

I veckans sportlista diskuterar Nyheter24:s sportreporter Jens Lindqvist att Anders Forsberg förtjänar Skellefteås erkännande, Stockholmslagens fiaskoinledning och att det är hög tid att sluta stoppa ner huvudet i sanden för AIK:s och Djurgårdens supportrar nu.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Veckans sportlista

Nyheter24 sammanfattar sportveckan varje lördag. Sportreportern Jens Lindqvist sätter fingret på snackisarna och tycker till om det hetaste.

Håller DU med? Tyck till kommentarsfältet eller mejla mig på jens.lindqvist@nyheter24.se.

Följ mig på twitter här

Veckans utropstecken: Skellefteå AIK. De vore tjänstefel att skriva något annat. Efter två raka finalförluster sopade känslospektrat Bert Robertsson och hans Skellefteå banan med rivalerna Luleå i finalen – och då är man värda än hyllning. Även om elitseriehockeyn känns svalare, det var 600 000 färre tevetittare som såg årets avgörande SM-final än den i fjol, än någonsin tidigare.

Veckans frågetecken: Alla dessa martyrer bland svenska fotbollssupportrar. Päronskandalen och UG-gate har visat en ganska trist och ful sida hos många supportrar på nätet. Nyheter24 avslöjade tidigare i veckan att AIK-sympatisörer slog på en ambulans – i utryckning – så pass mycket att sjukvårdspersonalen chockades utanför Friends arena. Reaktionerna? Att ambulansförarna var veka och inte passade in i sin yrkesroll. Någon skrev till och med att det troligen var de blåljusutryckande ambulansförarna som hetsade fram reaktionen. Det är inte AIK:s fel. Det är inte heller Djurgårdens fel att någon enskild person tar det korkade beslutet att sula ett päron på motståndarlagets spelare. Däremot måste man kunna förbise sina färger på halsduken eller tröjan för några sekunder och kunna fördöma handlingarna i sig. Något annat är bara omänskligt. 

Veckans avgå: Jag vill egentligen inte förstöra Skellefteås glädje, men kunde inte Bert Robertsson bara ha gett den uppskattning Anders Forsberg förtjänar efter SM-guldet? Forsberg ska ha kredd för sin insats och har en större del i Skellefteås första guld på 35 år än Robertsson.

Veckans snackis: Det är svårt att inte röra vid Stockholmslagen. I år skulle ju AIK återupprepa 2lax9-triumfen, Djurgården skulle åtminstone toucha vid toppstriden och Hammarby skulle gå raka vägen upp i allsvenskan. Efter totalt nio och en halv match har de tillsammans skrapat ihop fem poäng. Det dags att börja producera för att kunna uppnå något den här säsongen nu.  

Veckans klipp: De överlägset vackraste bilderna från veckan. 


Kommentera
Kopiera länk
Dela