Magnifik premiär av Ross Brawn GP

Stallets förare kom etta och tvåa i Formel 1-premiären i Melbourne, Australien.


Han kallades underbarn när han debuterade inom formel 1-cirkusen i Australiens GP år 2000. Nio år senare vann Jenson Button sitt blott andra F1-lopp i karriären när han kom tillbaka till Melbourne.

Britten, som numera kör för det nystartade stallet Brawn GP, har haft en sanslöst bra försäsong och vann i dag premiärloppet i stor stil och i en riktigt snabb bil.

– Det är en askungesaga det här, säger experten Eje Elgh till Viasat Motor.

Bakom Button körde stallkamraten Rubens Barrichello in som tvåa och duon visade därmed att Brawn GP blir livsfarliga den här säsongen. Brassen Barrichello hade dock en gnutta tur som kunde ta andraplatsen. Sebastian Vettel och Robert Kubica kämpade länge bakom Button, men med blott fyra varv kvar smällde de båda ihop och banade vägen för Barrichello.

– Jag är en idiot, jag är verkligen, verkligen ledsen, sade Sebastian Vettel till stallet via radion.

Fjolårsmästaren Lewis Hamilton slutade fyra och för tungviktaren Ferrari slutade allt i ett riktigt fiasko. Både Felipe Massa och Kimi Räikkönen tvingades bryta loppet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Hamilton diskad
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.