Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han tog sig från USA till Brasilien – i pimpad superbil

- 13/06/2014, 10:48
"Många säger att jag är galen, de trodde inte att jag skulle klara det", säger Oude Kamphuis.
1 av 3

"Många säger att jag är galen, de trodde inte att jag skulle klara det", säger Oude Kamphuis.

Bilen är lika pimpad som färgglad.
2 av 3

Bilen är lika pimpad som färgglad.

Oude Kamphuis hoppas få se sitt Holland vinna VM.
3 av 3

Oude Kamphuis hoppas få se sitt Holland vinna VM.

En holländsk fotbollsfanatiker, bosatt i San Fransisco, har förmodligen tagit den krångligaste vägen till VM-slutspelet i Brasilien.

Att resa i 2 000 mil genom tolv olika länder och dessutom passera Amazonas lär människor ha gjort förut – men att göra det i en pimpad, 60 år gammal bil lär vara en ny företeelse. 

Nu har Ben Oude Kamphuis, 53, genomfört den galna resan tillsammans med Nellie, som han kallar bilen – allt för att vara på plats när hans gamla hemland Holland ger sig in i VM-turneringen. 

– När vi för fyra år sedan förlorade finalen grät jag. Då bestämde jag mig för att ta gamla Nellie och åka till Brasilien, säger Oude Kamphuis till BBC.

Inga biljetter

Resan inleddes den 15 januari i San Fransisco och fick sitt avslut under början av juni när Ben äntligen kom fram till Brasilien. Men att ha rest i nästan sex månader i en bil för att få se en match han inte har biljett till är ingenting som bekymrar Ben. 

– Jag är inte ledsen för det. Jag är framme, jag är där jag vill vara. Det kommer vara härligt att vara på plats när Holland möter Spanien. Det ska bli en skön revansch efter finalförlusten i Sydafrika för fyra år sedan, säger Oude Kamphuis till BBC.