Torsdag 24 Jun
Stockholm

Henrik Larsson innebandyhjälte

Det har blivit ett tresiffrigt antal fotbollsmål i karriären för Henrik Larsson. I kväll kom det första i innebandyns superliga.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Fotbollsmål har det blivit ett tresiffrigt antal - i EM och i VM, i Glasgow, Los Angeles, Barcelona och Helsingborg...

På måndagen kom Henrik Larssons första mål i superligan i innebandy - borta mot Västerås.

Och den mångkunnige 37-åringen valde att göra premiärmålet i ett avgörande läge, när Helsingborg vann med 8-7 mot Västerås. Larsson spelade i förstafemman och tackade för förtroendet genom att lyfta in 8-7 i tomt mål i förlängningen, inget av hans svåraste i karriären.

Tidigare i matchen spelade han elegant fram Linus Nordgren till 6-4, Larssons tredje målgivande passning på lika många matcher.

När Helsingborg sedan ökade på till 7-4 såg Västerås ut att vara knäckt. Men så gjorde Henrik Rydh sitt fjärde mål för kvällen och Västerås chansade, tog ut målvakten och åstadkom ytterligare en reducering. Och kvitteringen kom blott åtta sekunder före slutsignalen.

I förlängningen satsade hemmalaget på att ta hem bonuspoängen och fortsatte att spela med sex spelare mot fem. Men mitt i Västeråspressen fick Helsingborgs fotbollshjälte nummer ett koll på bollen, tittade upp, siktade och lyfte en boll som studsade in i det övergivna målet.

– Det märktes att min skott-träning gett resultat under speluppehållet, sade Larsson skämtsamt till TV4.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela