Höjda biljettpriser på annandagen

Det handlar om mer än prestige när annandagsbandyn avgörs.


Inte bara massa prestige. Det handlar också om viktiga slantar när annandagsbandyn avgörs.

– Vi måste tjäna pengar på annandagen, säger Bo Fransson i Bollnäs.

– Vi höjer entrén, det är legalt vid jul.

Förr spelades bandypremiären annandag jul. Numera pusslar förbundet ihop spelprogrammet så att annandagens matcher ska bli så attraktiva som möjligt.

Hetast den här säsongen i högsta serien är, som vanligt, derbyt mellan Bollnäs och Edsbyn.

– Folk som man vet aldrig går på bandy ringer och frågar om biljetter. Eftersom vädret ser ut att bli bra hoppas vi på 5 000 åskådare, säger Bo Fransson i Bollnäs.

– För oss är det som att spela SM-final. Men lika viktigt sportsligt är matchen ekonomiskt.

Bollnäs har sitt publikrekord från annandagsderbyt mot Edsbyn år 2000, då 8 141 åskådare kom till Sävstaås och såg hemmalaget vinna med 6-4.

Det västsvenska derbyt mellan Gripen från Trollhättan och Vänersborg lär också samla rejält med åskådare. Gripen har som mest haft 5 740 åskådare, just ett annandagsderby när grannstadens stolthet kom på besök. Så mycket tror inte Gripens ordförande Stellan Edström på i år.

– Just på annandagen tittar inte folk så mycket på tabellen, och det är bra för oss. Vi har satsat på storbildskärm och underhållning till årets derby och hoppas på 4 000 åskådare i alla fall. För oss betyder det väldigt mycket att kunna spela annandagsmatchen på hemmaplan, säger han.

Även i de lägre serierna spelas heta derbyn. I allsvenskans norra grupp tar bland annat Nyborg emot Kalix. I mellersta gruppen gästas Boltic av Slottsbron. I damernas allsvenska spelas bara en match, Nässjö tar emot Tranås.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!