Pim-Pims spel bättre än väntat

Servemaskinen ställer upp i World Tennis Challenge i januari.


Rehabiliteringen av Joachim "Pim-Pim" Johanssons axelskada går bättre och bättre. Under tidig vår 2009 räknas han vara tillbaka på allvar. Och redan i nästa månad ställer han upp i World Tennis Challenge i Adelaide, men han kommer inte att delta i Australian Open.

Om sin tillfälliga comeback i Stockholm Open i höstas säger han:

– Då hade jag ju inte börjat jobba med min axel och hade inte heller förberett mig ordentligt. Anledningen till att jag över huvud taget vågade och kunde spela var att axeln fått vila ordentligt i drygt ett halvår.

Han hade inte planerat att ställa upp i Adelaide, men när Thomas Johansson drog sig ur öppnades möjligheten.

– Jag lovade för över ett år sedan att spela där, redan innan jag la av, och nu blev jag aktuell igen då Thomas Johansson inte kan spela. Det är en lagtävling där jag spelar med Mats Wilander och det är kortare matcher så det blir bra och sedan stannar jag i värmen för ordentlig fysträning, säger Johansson, som vann ATP-turneringen som tidigare spelades i Adelaide 2005, till tennis.se.

För att undvika att slå upp skadan har han ändrat sin slagrepertoar.

– Det handlar en del om hur jag drar tillbaka racketen och hur jag slår igenom. Jag har även ändrat i serveförberedelsen. Nu kan jag för första gången spela som jag vill och inte kompensera för att skydda axeln, säger han.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!