Marat Safin slutar nästa år

- 20/12/2008, 10:43 -

Förre tränaren Peter Lundgren är säker på att Safin lägger racket på hyllan.

Ryktena om att den ryske tennisprofilen Marat Safin skulle lägga av började redan i höstas. Han förlorade tungt i Mastersturneringen i Paris och den förre världsettan meddelade då att hans karriär stod och vägde. I fredags gjorde Safin dock utspelet på sin hemsida att han fortsätter att spela under 2009.

Peter Lundgren, som tränat Marat Safin i många år, tycker att det är bra att ryssen inte lägger av än.

– Det råder inga tvivel om att han fortfarande är en spelare i världsklass. Marat kan blixtra till och slå precis vemsomhelst och han är bara 28 år. Dessutom har han en ganska bra säsong bakom sig där han visade att han kan vara med i toppen. Det hade varit konstigt om han bara klivit av nu, säger Lundgren till eurosport.se.

På frågan om hur mycket Safin betyder för touren säger Lundgren:

– Mycket. Det här handlar ju om en kille som inte är slätstruken på något sätt. Lite annorlunda, både på och vid sidan av banan. Han säger alltid vad han tycker och som spelare är det ingen som vet var man har honom. En bra dag spelar han fantastisk tennis, andra dagar stämmer absolut ingenting. Det är just det som är lite av tjusningen med Marat Safin. Touren behöver honom.

Lundgren pratar med Safin varje vecka och har gett ryssen rådet att endast spela tävlingar under nästa år som han verkligen känner för. Men han tror att han också kommer att sluta under året.

– Man vet aldrig med Marat Safin. Men jag skulle tro att han slutar efter nästa år, jo, det lutar nog åt det, säger Peter Lundgren till eurosport.se.

Se Safin bli förbannad mitt under en match nedan.

Skrivet av: