Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Pim-Pim" spelar mot världsspelare

Sport | 09/10/2008 16:12

Den svenske favoriten "Pim-Pim" Johansson tar sig an världssjuan Nalbandian.

I kväll har 26-åringen chansen att skriva ett nytt kapitel i den underbara comebacksagan. "Pim-Pim" la ner tennisen förra året efter att en efterhängsen axelskada vägrat läka. Men plötsligt stod han där i Kungliga Tennishallen framför en svensk publik som inte trodde sina ögon. Johansson vann comebacken mot Nicolas Mahut och axeln höll. Och plötsligt har svensk tennis en ljus framtid igen.

– Visst var jag lite ringrostig men det kändes inte som jag varit borta i ett helt år från tennisen, förklarade Pim-Pim efter den bragbetonade comebacken.

Även Johanssons välkända serve var tillbaka i comebacken. Det blev till slut 20 serveess mot Mahut. Ett facit på att den tidigare skadade axeln har läkt.

– Jag kände ingenting i min axel, så är det vara bara att gå ut och köra, sa han efter bragdmatchen.

Nu ställs han mot världsjuan David Nalbandian. Nalbandian har hittills haft en misslyckad säsong. Och på måndag börjar favoritturneringen i Madrid som han vann förra året. Han behöver höja självförtroendet och vill antagligen inget annat än vinna en Stockholm Open. Det blir minst sagt en riktigt tuff uppgift för "Pim-Pim" men svensken visade senast att han är på god väg mot världsformen och ska kunna ge argentinaren en tuff match.

Förutom "Pim-Pim" spelar även Robin Söderling i singel i kväll mot Jonas Björkmans överman Juan Monaco. Senast dessa två möttes var Monaco chanslös. Söderling briljerade och slog argentinaren i tre raka i årets French Open.

Två svenskmatcher mot två argentinare. Med den svenska hemmapubliken i ryggen ser vi fram emot en ny skrällar i kväll.

Skrivet av: