- Foto: TT/Blogg.se

Här är djurgårdsstjärnans nya drömlägenhet

Denna text är hämtad från bloggen Petronella Ekroth.

Det är Djurgårdsbacken Petronella Ekroth som har bloggat om sin nya bostad som är i absolut toppskick.


 Känslan att få skrika ut just den meningen är ju helt fantastiskt. Äntligen äntligen ska vi snart få flytta in i vår alldeles egna lägenhet! Helt sjukt häftigt! Vilken grej och vilken på något sätt milstolpe i livet. Vi bor ett stenkast från havet, mellan stad och skärgård, med fantastisk utsikt. Projektet heter VYN och sticker ut från det mesta som byggs idag. Det heter också just det för att hela huset är byggt runt vyer. Både vyerna ut från respektive lägenhet mot naturen, vattnet och himlen, men också vyerna inom lägenheterna som ger siktlinjer och massor av ljus. 

 

För mig har det alltid varit viktigt med nära till vatten och grönska eftersom jag som liten växte upp med just detta. Jag känner mig fri då, det ger mig ett lugn och harmoni i kroppen. Det är så härligt att bara kunna promenera till vattnet och ta ett morgon- eller kvällsdopp, eller ta en löprunda i skogen. Jag är imponerad över hur de utformat detta projekt och ser verkligen fram emot att se det ta form. Det är unika materialval och skräddarsydda planlösningar som är uppbyggda utifrån hur man ser ut genom alla fönster, som går från golv till tak. På så sätt kommer man alltid att ha kontakt med omkringliggande natur. Helt magiskt! För att ytterligare förstärka denna känsla får alla lägenheter ett burspråk, en vinterträdgård och/eller en balkong som även de har stora ljusinsläpp och ger boendet en extra dimension. Vi har både balkong, burpspråk OCH en feeeeet terass. Bara en sådan sak, fattar ni att ha en stor terass OCH balkong som man kommer kunna hänga på!? LIIIIVET!!!! Vi har verkligen hittat vårt drömboende, jag är så glad och jag längtar så mycket!

 

Här är en bild över området som alltså håller på att byggas. Det ska bli kul att få flytta in i ett nytt litet "samhälle". Det ska också byggas en båthamn (hoppas kunna få båtplats!) med möjlighet till bad från klippor eller bryggan. Och vet ni vad, om man inte vill ta bilen eller bussen in till stan kommer det att gå en båt in till Stureplan från bryggan. Huuur mysigt!!?

Ni ser de två gråa husen i mitten av allt typ. Det högra av de ska vi bo i. Högst upp. Med utsikt över allt. Wihooo!

 

 

 

Terassen längst upp är våran. Här nedan är en liten film om VYN.

När klockan slår 0:18 får ni en känsla av vår terass. GAAALET!!!

 

  

Det är ju en nyproduktion så har inte så mycket bilder på just vår lägenhet, däremot har jag fått lite inspobilder från mäklaren och från projektets hemsida. Där kan du också läsa mer om du vill bli min granne. Tänk vad mysigt det skulle vara! ;) haha..

 

 

 

 

 

 

 

Det är ju dock ett tag till vi flyttar in, vilket såklart är lite frustrerande, vill flytta in NU NU NU. Däremot innebär det man kan börja tänka på inredning redan nu och hinna kika på vad man vill ha i vårt nya hem. Det kommer vara en ganska öppen planlösning, vilket jag älskar. Börjar jag tänka på soffa och hur det ska möbleras tänker jag mig nog en stor soffa där alla vänner kan få plats samtidigt. Några kanske hänger i soffan medan andra lagar mat i köket, ändå är alla tillsammans på något sätt. På vintern när det blir lite kallare ute kan vi mysa ner oss i soffan framför braskaminen. Åh, jag längtar! Jag är samtidigt inne på att kanske rama in det med soffa och fotöljer, då finns det också många fina alternativ. Huvudsaken är att vi får plats flera stycken. Jag är en riktig mysmänniska som tycker om gosa ner mig i en skön soffa när tillfälle ges. Åh, det är verkligen svårt. Ibland är det svårt att hitta något som är både snyggt OCH skönt. Vad tycker ni? 

 

En av alla sidor jag utforskat och fått inspiration ifrån är Trademax. Där finns ALLT! Jösses vilket utbud. Allt ifrån stort till smått. Jag har fastnad för sammet, det är superfint! Dock är frågan om det håller i längden och om man kommer tycka det är snyggt under en längre tid. Det är ju inne nu, men vi flyttar ju först om 1,5 år. Däremot, ni som ska köpa NU kanske vill ha lite inspiration. Jag älskar den ljusblå färgen, dock tror jag att den kanske blir smutsig fort. Den rosa är också skitcool, lite svårplacerad hemma kanske. Däremot hade jag älskat att ha en knallrosa soffa till typ kontoret. 

 

Som ni kanske märker är jag sjuuuukt exalterad och pepp på att få flytta in till min drömlägenhet! Att få göra det med den jag älskar också, det är riktigt häftigt och hela jag fylls av lycka. Jag får nypa mig i armen för att förstå att det är sant. Nedräkningen har börjat hörrni, nu kör vi!

 

Puss och kram!

 

 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du också få ut din röst?
Hade du velat bo där?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

3 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.