Linus misshandlades av polisen i samband med matchen Malmö-Hammarby hösten 2016.
Linus misshandlades av polisen i samband med matchen Malmö-Hammarby hösten 2016. - Foto: Privat/Polisen

Filmen ska fälla polisen – åtalas för övervåld mot supportern Linus

Linus resa ner till Malmö blev inte som han hade hoppats efter att han blev totalt misshandlad av två poliser.


För drygt ett år sedan skulle Linus ner till Malmö med sina vänner för att kolla på Hammarbys sista match för säsongen. Linus hade tidigare bara åkt på en bortaresa den resan beskriver han fortfarande som en av dem roligaste upplevelserna i sitt liv. Han hade samma förhoppningar inför resan ner till Malmö, men denna gång blev det tyvärr inte som Linus hade hoppats.

När dem alla väl kom fram till Malmö så går alla Hammarbysupportar enligt Linus mot en pub där dem skulle samlas. Det dröjde dock inte länge innan ett tiotal Malmösupportrar attackerade dem genom att kasta stolar och bord. Det uppstår en panikkänsla, förklarar Linus och många andra springer så fort dem kan iväg från situationen. 

– Jag sprang i nästan tio minuter i panik, jag har inte tränat min kondition på flera år, så man var väldigt trött i kroppen. Tillslut får jag syn på några poliser och tänker, perfekt, dem kan nog hjälpa mig. Jag sträcker upp mina händer och säger något i stil med ”jag har inte gjort nått” och då började dem bara mata slag på mig, säger Linus till Nyheter24

På nätet spreds en film från själva situationen och detta har lett till att polisen själva har gjort en polisanmälan gällande den obehagliga misshandeln och en förundersökning inleddes. 

Tidigare i veckan valde chefsåklagaren Jan Pernvi att lämna in ett åtal mot två poliser. Nyheter24 har tittat närmare på åtalet och pratat med Linus om resan som slutade med att han blev nedslagen av polisen. 

Men det är inte första gången polisen får kritik för att de använt övervåld i samband med fotbollsmatchern. 

För något år sedan gick Offside ut med en granskning som visade att när det sker övervåld från poliser på fotbollssupportrar, så sker det aldrig att andra poliser vittnar för händelserna och dem fälls gör dem nästan aldrig. Detta gör hela denna situationen väldigt unik, då det är just en polis som har anmält en annan polis för övertramp.

Hör Linus själv beskriva om den obehagliga situationen som uppstod och dem men han har än idag från batongslagen i spelaren ovan. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du fotboll?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

1 timme sedan

Svensk storseger mot Skottland

2 timmar sedan
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.

Messi skadad – står över landskamper

igår 21:50
Storstjärnan Lionel Messi kommer inte till spel i Argentinas kommande landskamper i USA, meddelar det argentinska fotbollsförbundet.

En ny början – men vart går landslaget med Tomasson?

igår 20:24
Sommaren 2004 hyssjade Jon Dahl Tomasson de svenska supportrarna på Estádio do Bessa i Porto, i det klassiska "Due-Due"-mötet. Nära 20 år senare står han på en sliten liten arena i samma stad. Som svensk förbundskapten. Så kan det gå. Frågan är hur det ska gå.