Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Johanssons karriär kan vara över

- 09/10/2008, 06:39 -

Blir rehabiliteringen för lång tvingas han att lägga av.

Thomas Johansson, 33, avlöjade i går inför pressuppbådet att hans tenniskarriär kan vara över. Det var efter matchen mot Albert Montanes i Stockholm Open, som Johansson förlorade med 1-2 i set, som han släppte nyheten. Hans fotsmärtor verkar inte ge med sig, och nyligen diagnostiserades han med Haglunds sjukdom, vilket innebär att Johansson har en kronisk inflammation i slemsäcken i hälen.

– Det kan kännas okej i några veckor, sedan kommer skiten tillbaka igen, säger Johansson.

Johansson har dragits med problemen i drygt två år och han menar att enda sättet att komma tillbaka är genom en operation. Inom kort kommer han därför att flyga ner till Holland för behandling. Där väntar en av världens främsta experter på skador av den här typen.

– Men vi har inte fått tag på honom än. Han ska få se mina röntgenbilder och så får han avgöra hur lång tid det tar att komma ut på banan igen efter en operation. Jag hoppas på tre, fyra månader. Rör det sig om sex till tio månader får man förmodligen tacka för sig, säger Johansson till Dagens Nyheter.

Skrivet av: