Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Söderling klar för semifinal

Sport | 10/10/2008 22:09

Svensken lyckades besegra Schüttler efter två set. (TT)

Semifinalplatsen ordnade Robin Söderling utan några problem.

Vägen till finalen ser också ut att bli lättare än förväntat.

I stället för Mario Ancic väntar japanen Kei Nishikori för Söderling i lördagens semifinal.

Senast en svensk vann en turnering på ATP-touren var oktober 2005 (Thomas Johansson). Nu är Robin Söderling bara två matcher från att bryta den långa sviten och ta hem sin första titel sedan våren 2005.

Fredagens kvartsfinalvinst mot Rainer Schüttler (6-2, 7-5) var hans mest övertygande insats hittills i turneringen.

Söderling inledde omedelbart med att bryta tyskens serve. Hans egna servande var också tillräckligt bra för att bjuda tysken på en enda breakboll i hela matchen.

– Jag har fått lite mer självförtroende nu efter två matcher, i första matchen var jag lite nervös, sade svensken efter segern.

Det stora testet var egentligen tänkt att komma mot andraseedade Mario Ancic. Kroaten med sin kraftfulla serve är en utmärkt inomhusspelare och var en av favoriterna tillsammans med Söderling inför turneringen.

Det höll dock bara fram till fredagen för Ancic. Hela veckan har han plågats av förkylning och inför fredagens match mot Kei Nishikori fick han kasta in handduken.

– Han hade feber i går kväll och det fanns ingen möjlighet till spel, säger hans svenske tränare Fredrik Rosengren till TT.

Därför tvingades han lämna walkover till sin motståndare, Kei Nishikori, och Söderling får en enklare väg till finalen. Japanen Nishikori, rankad 77:a i världen, slog igenom i år när han överraskande som kvalspelare vann turneringen i Delray Beach.

Efter det har han dock inte gjort några större resultat och även om 18-åringen ses som en stor talang har han självklart inte den rutin - eller det spel - som Ancic, tidigare topp 10-spelare kan uppvisa.

– Spelar jag så här tror jag att jag kan ha en bra chans mot honom, sade Söderling.

Det stora hotet mot en svensk seger är i stället David Nalbandian som möter finländaren Jarkko Nieminen i den andra semifinalen. Argentinaren har imponerat i turneringen och blir storfavorit mot Nieminen.

Skrivet av: