Svenska favoriter i Stockholm Open

- 08/10/2008, 15:25 -

Thomas Johansson och Robin Söderling går in i singelturneringen i kväll.

Johansson, som haft skadeproblem, har inte spelat någon singelmatch sedan US Open i slutet av augusti. Men fjolårsfinalisten i Stockholm Open är ändå favorit mot sjundeseedade Albert Montanes från Spanien. Johansson, som tillsammans med Simon Aspelin tog OS-silver, vill i kväll ta sig vidare i turneringen han redan vunnit två gånger. Men vid en förlust är 33-åringens säsong över. En kronisk inflammation i slemsäcken i hälen krånglar.

– Jag vill så gärna spela här i Stockholm, men sen måste jag opereras, säger Johansson till DN.

Stockholmspubliken kommer även få chansen att se en annan favorit. När Roger Federer hoppade av turneringen på grund av skada blev Robin Söderling snabbt utpekad som kandidat till slutsegern. Men det har varit lite si och så med formen under säsongen för Sveriges högst rankade tennisspelare. Efter två finaler i början av året tappade 24-åringen formen. Men en kvartsfinal i Bangkok för två veckor sedan indikerar att Söderling kan återigen ha hittat vinnarinstinkten.

I kväll ställs han mot tysken Benjamin Becker, rankad 138 i världen. Senast dessa två möttes vann svensken med 6-3, 6-3. Vinner Söderling kommer han i nästa omgång att möta Jonas Björkmans överman Juan Monaco.

Se Söderling reta upp världsettan Rafael Nadal

Söderling pratar om sina tuffaste motståndare

Skrivet av: