Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför spelar inte Arnór Traustason i IFK Norrköping

- 09/02/2018, 14:11 -

Matchen mot Djurgården den 14 juli 2014 hade knappt hunnit starta på Nya Parken när Arnór Traustason tryckte in 1-0 efter 11 sekunder. Den 1 januari 2018 är han tillbaka i Allsvenskan men inte i Norrköping utan hos konkurrenten Malmö FF. Varför?

IFK Norrköping, Rapid Wien, AEK Athens, IFK Norrköping? Nej, men Allsvenskan och Malmö FF. 

Arnór Ingvi Traustason håller fortfarande rekordet för det snabbaste målet någonsin i IFK Norrköping efter att enkelt ha placerat in bollen bakom Kenneth Høie i Djurgårdsmålet den 14 juli 2014. En match som i och för sig slutade 3-5 till Djurgården.

Inför säsongen 2018 återvände Arnór till Allsvenskan men valde då bort IFK Norrköping till förmån för konkurrenten Malmö FF. En hel del Peking Fanz måste gräma sig åt att inte få se sin rekordman i den vita matchtröjan när säsongen drar igång mot Brommapojkarna den 2 april. Men varför landade då inte Traustason i Peking?

I veckans Studio Allsvenskan gästade IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson och naturligtvis ville panelen i Studio Allsvenskan få svar från Norrköpings manager om varför Traustason inte återvänder till laget där han blev något av en favorit bland fansen. 

Chefredaktör Henrik Eriksson ställde frågan till Jens. 

Ni ville inte ha Traustason? För ni ringde ju inte? 

– Traustason. Där kan man säga så här, om Malmö vill ha en spelare som kommer utifån så är det fortfarande en stor skillnad ekonomiskt sett mellan Malmö och oss, säger Jens Gustafsson i veckans Studio Allsvenskan. 

Men han säger helt ärligt att ni inte ringde? Ljuger han då?

 – Så här kan man säga. Om Traustason hade velat gå till Norrköping så hade vi fått reda på det. Så funkar det idag. Bakom kulisserna fungerar det så. Om Traustason hade sett IFK Norrköping som ett alternativ så hade vi fått reda på det. Det är jag helt säker på. Allt annat är efterhandskonstruktioner. 

Veckans andra avsnitt av Studio Allsvenskan leds som vanligt av programledare Marcus Birro och i soffan tillsammans med Henrik Eriksson sitter sportreporter Philip De Giorgio 

I spelaren ovan kan du se när Henrik Eriksson och Jens Gustafsson diskuterar Traustason och här kan du se avsnittet i sin helhet och här finns det att lyssna på som podcast.

Är Traustason för bra för IFK Norrköping?