Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dessa datum spelar Sverige i fotbolls-VM 2018

Sport | 11/06/2018 15:40

VM i fotboll närmar sig med stormsteg. Här är alla datum och tider för dig som vill ha stenkoll på Sveriges framfart i mästerskapet!

Den 14 juni öppnar Ryssland sin famn och bjuder in 32 nationer till att delta i världens mest prestigefyllda fotbollsturnering. Vi pratar förstås om fotbolls-VM

Vi kommer att bjudas på en fotbollsfest som varar i 31(!) hela dagar innan vi på söndagen den 15 juli har korat en vinnare och tillika världsmästare i fotboll 2018.

Och vem vet – kanske kommer detta att bli Sveriges VM. Känner ni vibbarna från -94?Mikael Lustig

Umeåsonen Mikael Lustig. Bild: TT

Så spelar Sverige i Fotbolls-VM

Och efter den prestationen så kan vi nu se vårt Gulo Gulo spela boll i Ryssland i hopp om att vinna hem den åtråvärda äran att kunna kalla sig världsmästare. 

Har du inte lyckats skaffa en biljett till mästerskapet i Ryssland och tittar hemifrån? Håll då koll på dessa datum:

  • Sverige - Sydkorea, den 18:e juni klockan 14:00 i Nizjnij Novgorod
  • Sverige - Tyskland, den 23:e juni klockan 20:00 i Sotji
  • Sverige - Mexiko, den 27:e juni klockan 16:00 i Jekaterinburg

Speltider vid eventuellt avancemang

Åttondelsfinal:

  • Skulle Sverige vinna sin grupp (Grupp F) så kommer dom att möta tvåan från Grupp E den 3 juli 16.00.
  • Skulle Sverige komma tvåa i sin grupp så kommer dom att möta ettan från Grupp E den 2 juli 16.00.

Kvartsfinal:

  • Går Sverige vinnande ur åttondelsfinalen mot tvåan från Grupp E, så möter dom vinnaren i åttondelsfinalen mellan ettan från Grupp H och tvåan från Grupp G. Matchen spelas lördagen den 7 juli 17.00
  • Går Sverige vinnande ur åttondelsfinalen mot ettan från Grupp E, så möter dom vinnaren i åttondelsfinalen mellan tvåan från Grupp H och ettan från Grupp G. Matchen spelas fredagen den 6 juli 20.00.

Semifinal:

  • Går Sverige vinnande ur kvartsfinalen mot vinnaren mellan ettan från Grupp H och tvåan från Grupp G så spelar de semifinal lördagen den 10 juli klockan 20.00.
  • Går Sverige vinnande ur kvartsfinalen mot vinnaren mellan ettan från Grupp G och tvåan från Grupp H så spelar de semifinal fredagen den 9 juli klockan 20.00.

Bronsmatchen

Skulle Sverige förlora semifinalen så väntar en prestigefylld match om bronset och den matchen kommer att spelas lördagen den 14 juli klockan 16:00.

Vem vet – kanske blir det en favorit i repris likt 1994 då vi vann brons i USA.

Finalmatchen

Skulle Sverige vinna sin semifinal så väntar en historisk och fruktansvärt spännande finalmatch. En match som man säkerligen inte vill missa. 

Som tur är så har vi datumet för er:

Finalen går av stapeln på söndagen den 15 juli klockan 17.00. 

Sveriges väg till VM

Faktum är att detta är det första världsmästerskapet i fotboll som Sverige kvalificerar sig till på 12 år – och på vilket sätt man gjorde det.

Efter att bland annat ha slagit Frankrike på hemmaplan i kvalet till VM så spelade Sverige sig till en andraplats vilket innebar att de skulle få kvala mot Italien i två matcher.

Genom att vinna med 1-0 på hemmaplan efter mål av Jakob Johansson så satt Sverige i förarsätet inför den svåra, tunga bortamatchen på San Siro, Milano.

Många refererar till det som "Miraklet på San Siro" och det är nog inte mer än rätt. För vad som på förhand såg ut som en omöjlig uppgift, slutade i succé och total eufori. 

När domaren satte visselpipan i munnen och blåste av så kunde vi konstatera att slutresultatet skrivs ned i historieböckerna som 0-0 och att Sverige, efter tolv år utanför, var tillbaka i fotbolls-VM. 

Är du laddad inför VM?