Jimmy Durmaz tillsammans med landslaget efter hoten mot honom.
Jimmy Durmaz håller tal till svenska folket. - Foto: Maja Suslin/TT

Två tonårskillar har erkänt att de hotat Jimmy Durmaz

Jimmy Durmaz hoppade in i Sveriges VM-match mot Tyskland den 23 juni 2018. Men efter matchen fick Durmaz utstå hot och hat efter några individuella misstag. Nu har två tonårspojkar erkänt att de hotat Durmaz.


Den 23 juli ställdes Sverige mot Tyskland i gruppspelet av fotbolls-VM. Men trots att Sverige lyckades få en drömstart efter mål av Ola Toivonen i matchminut 32 så klarade man inte av att vinna matchen. Jimmy Durmaz som inte startade matchen fick hoppa in i minut 74 då Viktor Claesson utgick. 

Men trots sin knappa tid på planen så blev inte matchen så som Durmaz hade tänkt. Det var efter en vårdslös tackling, från Durmaz, i slutet av matchen som Tyskland kunde trycka in 2-1. Ett resultat som stod sig matchen ut.

Men innan spelarna hade hunnit lämna fotbollsplanen så började hat och hot börjat hagla in mot den svenska mittfältaren på sociala medier. Det kan du läsa mer om här.

Personerna som gick till attack mot Jimmy Durmaz var dock inte anonyma vilket ledde till att polisen kunde identifiera flera. 

– Vi har precis haft ett förhör idag och kommer ha ytterligare några i sommar, sa kriminalkommisarie Fredrik Gårdare till Radiosporten tidigare i somras.

En av de som hjälpte polisen att hitta personerna som hotat Durmaz var Bloggbevakning som hjälpte polisen genom att publicera hoten på sin blogg.

Två har erkänt 

Nu har två tonårspojkar under polisförhör erkänt att de hotat Durmaz, på sociala medier, efter matchen mot Tyskland. 

– Det är två ungdomar, de är under 18 år, en är över 15. En är hemma hörande i Stockholmsområdet och en i västra delarna av landet, säger förundersökningsledaren Nils Martling till Radiosporten.

Han fortsätter att förklara att ungdomarna har valt att erkänna sina brott. 

– De har erkänt vad de har gjort och är djupt ångerfulla, fortsätter Martling till Radiosporten. 

Fler personer kan höras i undersökningarna, men Martling är förtegen om när det skulle kunna ske.

– Jag vill inte gå in närmare i detalj, men det kan bli aktuellt att höra ytterligare någon eller några, säger Martling.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur landslagsspelarna räddade den stödgala som hölls i protest mot hoten och haten mot Jimmy Durmaz. Här kan du läsa mer om den.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt händelsen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

1 timme sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

3 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.