Tisdag 28 Sep
Stockholm

Här är alla svenska OS-medaljer 2021 – hittills

Sverige har hittills tagit hem sex OS-medaljer.
Sverige har hittills tagit hem sex OS-medaljer. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Det regnar medaljer över svenskarna i OS i Tokyo. Ja, det är nästan så många att man tappar räkningen. Vilken tur att Nyheter24 då har sammanställt alla vinster i en lista!

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ja, OS i Tokyo 2020 är rena guldåldern för Sverige.

Hur många guldmedaljer har Sverige tagit?

Bildkälla: Björn Larsson Rosvall/TT

Armand Duplantis kammade hem OS-guldet i stavhopp redan under tisdagen – ett glädjande besked efter mycket press på 21-åringen. Han försökte också slå världsrekordet på 6,18 meter.

Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

Daniel Ståhl skrek "jag är en svensk viking" av lycka efter sitt diskuskast, då han utan tvekan vann guld eftersom det skiljde sig hela en meter mellan honom och konkurrenten. Ståhl-guldet blev det första svenska OS-guldet i diskus sedan Aten 2004.

Bildkälla: Pontus Lundahl/TT.

Efter en rysare till final tog supertrion Henrik von EckermannMalin Baryard-Johnsson och Peder Fredricsson hem guldet i hästhoppningens lagfinal. Det första svenska OS-guldet i laghoppning sedan 1924.

Hur många silvermedaljer har Sverige tagit?

Bildkälla: Björn Larsson Rosvall/TT

Simon Pettersson knep silvermedaljen efter Daniel Ståhl och gjorde diskusgrenen till en dubbel vinst för Sverige. Det var dock ingen jätteenkel väg dit. Innan silvermedaljen blev Pettersson nämligen snuvad på bronsplatsen. Istället för att ge upp gjorde han ett kast som gjorde honom värdig en andra plats.

Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström kämpade på tillräckligt bra för att lägga beslag på en varsin silvermedalj, när de i 470-segling höll sig en bra bit framför Spanien.

Bildkälla: Björn Larsson Rosvall/TT

Sarah Sjöström hade inte gått med en läkt armbågsfraktur särskilt länge innan hon simmade 50 meter fritt för att knipa hem en medalj – vilket hon gjorde. En silvermedalj knep Sjöström och kallade vinsten för "en av sina största prestationer". 

Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Josefin Olsson briljerade i laser radial. Under tävlingen lyckades hon segla förbi bronsplatsen och fick därefter en silvermedalj, hennes första OS-medalj någonsin.

Bildkälla: Pontus Lundahl/TT

Peder Fredricson vann tillsammans med hästen All in silvermedaljen i individuell hoppning. Det blir andra OS-silvret i rad för Fredricson och All in.

Bildkälla: Henrik Montgomery/TT.

Det svenska damlandslaget i fotboll har haft en fantastisk OS-resa som slutade i en final mot Kanada. Efter en dramatisk match som avgjordes i straffar stod det klart att Sverige tog hem en silvermedalj, för andra året i rad. 

Vad tror du, blir det fler OS-medaljer till Sverige?
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela