Sverige har hittills tagit hem sex OS-medaljer.
Sverige har hittills tagit hem sex OS-medaljer. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Här är alla svenska OS-medaljer 2021 – hittills

Det regnar medaljer över svenskarna i OS i Tokyo. Ja, det är nästan så många att man tappar räkningen. Vilken tur att Nyheter24 då har sammanställt alla vinster i en lista!


Ja, OS i Tokyo 2020 är rena guldåldern för Sverige.

Hur många guldmedaljer har Sverige tagit?

Bildkälla: Björn Larsson Rosvall/TT

Armand Duplantis kammade hem OS-guldet i stavhopp redan under tisdagen – ett glädjande besked efter mycket press på 21-åringen. Han försökte också slå världsrekordet på 6,18 meter.

Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

Daniel Ståhl skrek "jag är en svensk viking" av lycka efter sitt diskuskast, då han utan tvekan vann guld eftersom det skiljde sig hela en meter mellan honom och konkurrenten. Ståhl-guldet blev det första svenska OS-guldet i diskus sedan Aten 2004.

Bildkälla: Pontus Lundahl/TT.

Efter en rysare till final tog supertrion Henrik von EckermannMalin Baryard-Johnsson och Peder Fredricsson hem guldet i hästhoppningens lagfinal. Det första svenska OS-guldet i laghoppning sedan 1924.

Hur många silvermedaljer har Sverige tagit?

Bildkälla: Björn Larsson Rosvall/TT

Simon Pettersson knep silvermedaljen efter Daniel Ståhl och gjorde diskusgrenen till en dubbel vinst för Sverige. Det var dock ingen jätteenkel väg dit. Innan silvermedaljen blev Pettersson nämligen snuvad på bronsplatsen. Istället för att ge upp gjorde han ett kast som gjorde honom värdig en andra plats.

Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström kämpade på tillräckligt bra för att lägga beslag på en varsin silvermedalj, när de i 470-segling höll sig en bra bit framför Spanien.

Bildkälla: Björn Larsson Rosvall/TT

Sarah Sjöström hade inte gått med en läkt armbågsfraktur särskilt länge innan hon simmade 50 meter fritt för att knipa hem en medalj – vilket hon gjorde. En silvermedalj knep Sjöström och kallade vinsten för "en av sina största prestationer". 

Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Josefin Olsson briljerade i laser radial. Under tävlingen lyckades hon segla förbi bronsplatsen och fick därefter en silvermedalj, hennes första OS-medalj någonsin.

Bildkälla: Pontus Lundahl/TT

Peder Fredricson vann tillsammans med hästen All in silvermedaljen i individuell hoppning. Det blir andra OS-silvret i rad för Fredricson och All in.

Bildkälla: Henrik Montgomery/TT.

Det svenska damlandslaget i fotboll har haft en fantastisk OS-resa som slutade i en final mot Kanada. Efter en dramatisk match som avgjordes i straffar stod det klart att Sverige tog hem en silvermedalj, för andra året i rad. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vad tror du, blir det fler OS-medaljer till Sverige?
Senaste nytt

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

1 timme sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

2 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

2 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

3 timmar sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.