Onsdag 18 Maj
Stockholm

Moderat vill göra det lättare att fixa LAN

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Goda nyheter för alla gamers! Den modera politikern Jan R. Andersson har lämnat in en motion till riksdagen där han vill göra det lättare att fixa LAN!

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sedan 2007 krävs det tillstånd för att ha datorer ihopkopplade i ett nätverk, och det är även avgiftsbelagt. Det faller under automatspelslagen, och frågar man den moderata politikern Jan R. Andersson så gynnar inte det svensk E-sport.

Han har lämnat in en motion till riksdagen där han vill förbättra villkoren för svensk E-sport.

"Idag är e-sport i många delar en okänd företeelse. Exempelvis är denna sportgren i praktiken helt exkluderad vad gäller offentliga bidrag till e-sportföreningar, trots att utövandet samlar flera 100 000-tals utövare", skriver han in motionen.

Bildkälla

Men han går inte in specifikt på vad som ska göras lättare, men det kan tänkas att vissa undantag från automatspelslagen kan göras. Det skulle eventuellt ge möjligheter till att flera kan öppna Internetcafér.

"För att Sverige fortsatt ska kunna vara ledande inom produktion av dataspel och utövare inom e-sport krävs att förutsättningarna för detta utövande förbättras", avslutar han med.

Bildkälla

Motionen kan du hitta här. Länge leve lanen!

Spelar du E-sport?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt