Torsdag 28 Okt
Stockholm

HeatoN cashar in – säljer delar av NiP till "hemlig" miljonär

HeatoN backar i företaget NiP efter okände miljonärens investering.
1 av 3
HeatoN backar i företaget NiP efter okände miljonärens investering. Foto: TT/Instagram
Han är fortfarande näst största delägare.
2 av 3
Han är fortfarande näst största delägare. Foto: TT
Den "okände" miljonären är mediemogulen Jan Stenbecks 20-åriga son.
3 av 3
Den "okände" miljonären är mediemogulen Jan Stenbecks 20-åriga son. Foto: TT

Efter att Jan Stenbecks "okände" son köpt delar av Ninjas in Pyjamas säger HeatoN ifrån sig en liten del av bolaget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

År 2000 grundades Ninjas in Pyjamas, NiP. Det började som ett lag i Counter-Strike och idag har det förvandlats till ett företag som har flera lag inom flera e-sporter, försäljning av datorprylar och givetvis merchandise till alla fans.

NiP

Nyligen har företaget fått en ny finansiering från lite mer oväntat håll. Det handlar om ett tvåsiffrigt miljonbelopp där 20-årige Felix Granander står bakom som ensam investerare vilket innebär den fjärde största aktieposten i bolaget med 15 procent. Det bekräftar NiP:s vd Hicham Chahine för Breakit.

Även om du kanske inte känner igen 20-åringens namn så kommer han från en riktigt maffig familj. Han beskrivs ofta som mediemogulens Jan Stenbecks "okände son" och sålde för tre år sen aktier i pappans imperium för 300 miljoner kronor. 

Jan Stenbeck dog år 2002 och gjorde sig känd för att bygga upp bland annat TV3, Metro och Comviq.

TT. Jan Stenbeck.

– Han har börjat att investera lite egna pengar och i och med att vi är i en fas där vi håller på med en strategisk investeringsrunda dök möjligheten upp att gå samman med Felix, säger Hicham Chahine till Breakit.

Men varför satsar han på legendariske NiP? Jo, han ska ha ett stort intresse för just e-sport trots att han inte har någon tydlig koppling till just NiP. Det man vet är att affären snickrats ihop via Emil "HeatoN" Chistensens agentur Orlando John. 

TT

Efter dealen säger HeatoN ifrån sig en liten del av sitt innehav i bolaget, även om han förblir näst största ägare efter ett norskt bolag. Det betyder också att han kan hämta ut den del cash. Vilket kan vara bra eftersom han ska gifta sig och köpt hus. 

Tidigare värderades hans innehav till under 43 miljoner kronor.

Nu ska de nya pengarna användas till att stärka organisationen och framför allt skapa nytt innehåll. Eventuellt kommer nya lag tillkomma inom flera sporter än tidigare. 

Förra året hade NiP en omsättning på 17,6 miljoner kronor och ett resultat på 560 000 kronor, även om Hicham Chahine uppgav att omsättning är 27 miljoner eftersom intäkterna delats upp i flera spelbolag.

Läs också om hur mycket CS:GO-stjärnorna i NiP tjänar.

TV: Du kan aldrig någonsin gissa hur mycket HeatoN:s klockor kostar

Kommentera
Kopiera länk
Dela