Tisdag 30 Nov
Stockholm

Dubbel övertid avgjorde stora CS:GO-turneringen i Boston

Cloud 9 och FaZe Clans Karrigan
Cloud 9 firar framgång och Karrigan är förkrossad. Foto: Eleague

I helgen spelades Counter-Strike turneringen Eleague Boston Major med en prispott på totalt runt åtta miljoner kronor. I finalen spelade en av Sveriges största stjärnor Olof "Olofmeister" Kajbjer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mellan den 27:e och 29:e januari spelades Couter Strike-turneringen Eleague Boston Major i Agganis Arena, Boston.

För den som har dålig koll på Counter-Strike, här är en liten förklaring av spelet. Ni andra kan hoppa över det här stycket.

Counter-Strike spelas 5 mot 5 spelare, försten till 16 vunna rundor. En runda är 1 minut och 35 sekunder och spelas så att ena laget är terrorister vars mål är att plantera en bomb och döda alla terroristbekämpare. Andra laget är terroristbekämpare vars mål är att döda alla terrorister och hindra bomben från att bli planterad.

Allt började med att 16 stycken lag kvalade för att bli topp åtta och gå vidare till slutspel. De lag som gick vidare var FaZe Clan med svenska stjärnan "Olofmeister", Mousesports, G2 Esports, Cloud 9, Natus VincereQ.B. Fire, SK Gaming och det svenska Fnatic.

I den ena semifinalen möttes FaZe och Natus Vincere och i den andra SK Gaming mot Cloud 9. Finalplatserna avgjordes i bäst av tre matcher och FaZe vann kliniskt med 2-0 över Natus Vincere. 

Det var betydligt tuffare för nordamerikanska Cloud 9 men de lyckades trots motgångar vinna med 2-1 i matcher över brasilianska SK.

I finalen stod det mellan europeiska FaZe och amerikanska Cloud 9. Matchen spelades natten till måndag och var mycket intensiv från start till slut.

Eftersom att matchen spelas på Cloud 9:s hemmaplan i Boston så hejade hela publiken på blåvita Cloud 9.

FaZe lyckas dock vinna med nöd och näppe den första matchen och det blev helt tyst i den helt fullsatta hallen. Men nordamerikanerna ska snart komma tillbaka och inför den avgörande matchen stod det 1-1. Olofmeister blev nyligen värvad till FaZe och spelar en nyckelroll i deras framgång tillsammans med sina lagkamrater Rain, Guardian, NiKo och Karrigan.

När sista matchen drog igång var det över 1,3 miljoner online-tittare från världen över. FaZe gick upp till ledning 15-11, en runda från vinst, men det är då vändningen kommer och Cloud 9 blir ostoppbara. Matchen gick till övertid men den slutar lika, 18-18. Det blir ytterligare en övertid och det var minst sagt en nagelbitande spänning.

Detta har aldrig hänt i spelets historia. Dubbel övertid på den avgörande matchen av en final. Men Cloud 9 fortsätter sitt fantastiska spel och matchen slutar 22-19 till nordamerikanerna. Fansen skriker och arenan kokar. När spelarna går upp för att ta emot bucklan och vinstsumman på 3,9 miljoner kronor jublar fansen och konfettin sprutar. 

— Jag är superstolt över grabbarna, säger Cloud 9-spelaren Tyler "Skadoodle" Latham märkbart rörd efter matchen enligt fragbite.

Kollar du på E-sport?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela