Olof tar emot priset för turneringens MVP på DreamHack Winter 2015
1 av 4
Olof tar emot priset för turneringens MVP på DreamHack Winter 2015 - Foto: André Åkerblom, Fragbite
Olof Kajbjer missar årets största svenska turnering
2 av 4
Olof Kajbjer missar årets största svenska turnering - Foto: Kasper Davidsson, Fragbite
Fnatic har vunnit allt som går att vinna det senaste året
3 av 4
Fnatic har vunnit allt som går att vinna det senaste året - Foto: Kasper Davidsson, Fragbite
Olof lyfter bucklan efter att ha vunnit ESL One Cologne
4 av 4
Olof lyfter bucklan efter att ha vunnit ESL One Cologne - Foto: Isac Hanson, Fragbite

Världsstjärnan mystiskt skadad – topplaget missar monsterturneringen i Malmö

Lagkamraten talar ut om infektionen som hindrar världens bästa lag från att delta i den största svenska turneringen någonsin.


Svensklaget Fnatic fick en tidig hemresa under helgens miljonturnering i Columbus. Genom en tidig förlust mot amerikanska Team Liquid och en riktig kölhalning mot danska antagonisterna Astralis, åkte man chockartat ut redan i kvartsfinalen. Nu uppdagas den troliga anledningen och ett fortsatt problem för laget.

I en intervju med den svenska e-sportsajten Fragbite talar svenske Dennis "dennis" Edman ut om en infektion i armen på lagkamraten tillika superstjärnan Olof "olofmeister" Kajbjer. En skada som ska ha hindrat fixstjärnan från att prestera under turneringen.

- Det är en infektion eller liknande i hans arm som gör att han inte kan nå upp till sin fulla potential, säger Dennis Edman under videointervjun.

Avbräcket betyder att de svenska världsmästarna i Fnatic missar DreamHack Masters Malmö den kommande helgen. Ett stort bakslag för laget men även turneringen, som tappar det senaste årets odiskuterbart bästa lag från deltagarlistan.

DreamHack Masters Malmö är den första stora arenaturneringen i e-sport som arrangeras på svensk mark. En turnering med hela 250 000 dollar i prispotten som går av stapeln den 17 april i mäktiga Malmö Arena.

Biljetter till evenemanget har sålts i multum. De eftertraktade logebiljetterna sålde slut på bara timmar. Något återköp när guldfavoriten inte dyker upp lär det dock inte bli tal om.

Vill man heja på svensklag får man istället rikta ramsorna mot legendariska Ninjas in Pyjamas eller uppstickarlaget Ancient, med fnatics föredetta lagkapten Markus "pronax" Wallsten i spetsen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blir turneringen skit nu?
Tack för din röst!