Tisdag 27 Sep
Stockholm

Mia om livet som CS:GO-streamer: "Folk dömer en för allt"

1 av 4
Mia Westin på Dreamhack.
2 av 4
Mia Westin på Dreamhack. Foto: Thomas Fredriksson
Mia "Goodgirlmiwa" Westin.
3 av 4
Mia "Goodgirlmiwa" Westin. Foto: Privat
Mia Westin.
4 av 4
Mia Westin. Foto: Privat

Mia Westin började streama som en hobby som passade hennes utåtriktade personlighet samt gamingintresse perfekt. Nu har hon flera hundra som tittar varje gång hon spelar Counter-Strike. Men det är inte alltid ett drömjobb.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hur är det att vara en streamer?

– Det är på gott och ont, speciellt för tjejer. Man lär känna folk överallt, men man blir också dömd för allt. Vad man gör, vad man har på sig, allt, säger hon till Nyheter24.

Vad är det roligaste du varit med om i streamväg?

– När jag fick fick möjlighet att sitta i streamingområdet på Dreamhack Winter 2015. Det kändes som att jag hade åstadkommit något och det var enkelt att få kontakt med mina tittare på plats, berättar hon.

Vad har du för tips om man vill börja streama i dag? Det verkar ju ganska kul.

– Ska man börja i dag skulle jag säga att man måste ha något unikt med sin stream. Och sen är det viktigt att man streamar mycket och varje dag i början. Man måste bygga upp en tittarbas. Många börjar och lägger av ganska snabbt vilket gjort att tittare i dag är osäkra på vilka som går in för streaming helhjärtat eller som bara gör det som en engångsgrej.

– Streamen måste se proffsig ut också, lägger hon till.

Bildkälla: Privat

Man ser ofta många konstiga och dryga kommentarer på streams. Hur är det?

– Just som tjej får du stå ut med mycket. Både tjejer och killar har åsikter och tjejers kläder misstänker jag, och vad som anses vara "normalt att streama i".

Hur menar du?

– Många tänker att "hon har urringat så hon streamar bara för pengar eller uppmärksamhet". Man får enkelt en stämpel på sig av folk som aldrig ens träffat en i verkligheten, medan någon som sitter i t-shirt är en "seriös streamer".

– Det har blivit en grej för mig att fortsätta ha på mig urringat, även om jag har tröttnat, "ni knäcker inte mig" liksom. Vad du bär för kläder ger ingen rätten att kasta ur sig elakheter eller att sätta dig i ett visst fack.

Vad kan man göra som tittar eller streamer för att ändra på det tror du?

– Det enda man kan göra är att titta på sig själv och ändra sitt eget beteende. Det här onödiga tugget som killar sitter inne med... Jag är ingen hora för att jag har urringat men att de gör den tolkningen är ett fel som ligger hos dem och inte hos mig, det är hos dem förändringen måste ske, säger hon.

Vill du spana in Mias stream kan du göra det här.

Tittar du på streams?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.