Pauf blir intervjuad på Dreamhack.
1 av 4
Pauf blir intervjuad på Dreamhack. - Foto: Fragbite
Bra armar!
2 av 4
Bra armar! - Foto: Fragbite
Han bjöd på mycket CS-godis i Malmö. Speciellt med Deaglen.
3 av 4
Han bjöd på mycket CS-godis i Malmö. Speciellt med Deaglen. - Foto: Fragbite
Men NiP blev för svåra, och de kunde till slut vinna hela turneringen.
4 av 4
Men NiP blev för svåra, och de kunde till slut vinna hela turneringen. - Foto: Fragbite

Stjärnskottet pauf om framtiden: "Kan utmana NiP och Fnatic"

Det nya svenska laget Godsent tog Dreamhack Malmö med storm när de bland annat slog tyska Mousesports, och tog en karta mot NiP i semifinalen. Vi har snackat med en av laget stjärnor, Mathias "Pauf" Köhler.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

De flesta som har koll på den svenska Counter-Strike-scenen har säkert koll på Mathias "pauf" Köhler. Tidigare har han bland annat spelat i lag som Orbit, Team Property, Ancients och representerat Sveriges landslag i Counter-Strike. Men nu har han skjutit in sig på scenen på riktigt.

Efter de här framgångarna på Dreamhack, känns det som att du har tagit ett kliv till nu?

– Ja men det hoppas jag. Vi har fått ett lag nu som visat att vi kan utmana lag som NiP och Fnatic och det är de vi vill.

Och utmana NiP kan man absolut säga att de gjorde. De båda möttes i en helsvensk semifinal som gick till tre kartor, efter att Godsent vunnit den andra mapen efter förlängning.

– Det var en jobbig match att förlora. Vi skulle ha haft Cobble ganska lätt, men vi kastade bort lite enkla rundor och de hade turen på sin sida hela tiden (NiP vann med 16-14).

Pyth om Godsent:

– Innan matchen så hejade de flesta på NiP, men efter att vi tog den andra kartan (Godsent vann Train med 19–16) så skrek de inte bara när NiP gjorde grejer utan hela tiden. Det kändes underbart att vi kunde vända några i alla fall.

Och stödet från publiken är någon han verkligen vill lyfta, i matchen mot NiP, men framför allt i matchen mot Mousesports.

– Matchen mot NiP var mäktig, i en svensk arena och så, men mot Mouz hejade alla på oss, och publiken chantade "Godsent". Det var jävligt häftigt, berättar han.

Köhler är trots sin rutin bara 19 år gammal och går fortfarande i gymnasiet, men målsättningen framöver är att fortsätta spela mycket CS.

– Planen nu är att kvala in till en major och spela så bra som möjlig där. Men vi vill spela och vara med i så mycket som möjligt. Vi har bevisat att vi kan, säger han.

Skulle du hoppa av gymnasiet om du fick chansen att bli proffs på heltid?

– Jag har så klart funderat på det, men det är ett väldigt stort steg. Jag vet inte riktigt.

Vad skulle du säga är Godsents styrka som lag? Ni spelade ju verkligen bra allihop.

– Vi har otroligt mycket individuell skicklighet, alla kan avgöra matcher liksom. Sen har vi bra uthållighet och klarar press bra. Som på Train mot NiP kom vi tillbaka väldigt starkt (NiP hade 13–8 som CT). Det går inte att räkna ut oss, säger han.

Vi som satt och kollade på Dreamhack kunde ju inte undgå att se att du har riktigt bra armar, lite Sveriges pashabiceps. Är det från Byggymnasiet?

– Haha nja, jag har tränat hela mitt liv egentligen, med lite olika grejer. Nu på senare tid har det blivit mycket gym, men jag har fått offra det lite när det varit mycket med skola och flickvän och att spela och så. Men armarna har suttit kvar lite.

Okej, fem snabba: Vem är bäst i världen på CS?

– Oj, svår fråga. Men jag har tittat mycket på f0rest genom tiderna, så jag får väl svara f0rest.

Vilken pistol spelar du helst med?

– P2000.

Vilket gevär spelar du helst med?

– AK-47.

Vilket är ditt favoritskin?

– Jag är inte så skinskåt men jag fick ett av min kusin i födelsedagspresent, och de har väl ett lite sentimentalt värd, så det är väl min AK-47 Fire Serpent.

Vad är ett bra tips till folk som vill bli bra på CS?

– Det jag gjorde för att ta mitt spel till en ny nivå var att kolla på de stora spelarna och kolla vad de gör som inte jag gör, att sätta in sig i en toppspelares huvud. Sen träna mycket och träna effektivt.


Härligt, vill du avsluta med något?

– Jag vill väl uppmärksamma alla fans som stod och skrek på Dreamhack. Det var grymt!

/
/
/
/
/
/
/
Nip
/
/
/
Har vi ett tredje svenskt storlag i Godsent?
Tack för din röst!