Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Linus bad om hjälp för sina hörselproblem – då klev världsstjärnan in

Heaton hjälpte Linus med en massa CS-prylar.
1 av 2

Heaton hjälpte Linus med en massa CS-prylar.

Privata bilder

2 av 2

Sport | 18/05/2016 21:41

Linus Lundahl, 19 år, föddes döv och bad om hjälp på Facebook och hoppades på att någon kunde rekommendera ett par hörlurar med vibrator. I går fick han hjälp av självaste "HeatoN".

I februari i år skrev Linus Lundahl, 19 år, ett Facebook-inlägg i hopp att få hjälp med hans hörselproblem. Linus ville ha hjälp med att hitta ett par hörlurar med vibration så han kunde höra var motståndarna befinner sig. Och hjälp fick han.

Linus föddes döv, men med hjälp av Cochleaimplantat så kan han nu höra en del. Det han däremot inte har, är hörselriktning.

– Jag har förut varit Global (högsta rank) men är numera Supreme. Det är väldigt svårt att spela bra mot bra spelare utan hörselriktning.

Inlägget delades och folk försökte hjälpa till. Men den riktiga hjälpen fick han av en riktig världsstjärna. Emil "HeatoN" Christensen hörde om Linus problem och bestämde sig för att hjälpa till.

– Allt som skedde under denna tid blev jag tårögd av. vilka underbara människor det finns, säger Linus när Nyheter24 pratar med honom.


Bildkälla: Privat bild

HeatoN kontaktade Linus och efter flera månader lyckades de till slut hitta ett datum som passade de båda. I går kom stjärnan hem till Linus.

– Det första jag tänkte när jag såg honom var hur otroligt lång och stor han var.

Linus hade inte räknat med att superstjärnan skulle stå utanför hans port några månader senare med ett par hörlurar.

– Det var ju inte det jag räknade med precis när jag skrev första inlägget så jag blev mest bara förvånad och riktigt glad att en legend vill hjälpa mig! Så det kändes riktigt roligt!

Funkade hörlurarna då?

– För det tar tid att vänja sig vid dem, så det kommer ta några dagar innan jag vet om de är bra eller inte.

Skulle du också hjälpt Linus?